Iz Hrvatske se za godinu dana iselilo više od 47.000 građana

Hrvatska je tokom 2017. godine samo zbog migracija ostala bez 32.000 stanovnika, pošto se iz nje iselilo više od 47.000 građana, a doselilo oko 15.000.
Iz Hrvatske se za godinu dana iselilo više od 47.000 građana
Foto: Pixabay
Prema danas objavljenim podacima Državnog zavoda za statitsku, prošle godine je najviše stanovnika Hrvatske otišlo u Nemačku - 61,4 odsto, a najviše ih se doselilo iz susedne Bosne i Hercegovine.
 
Među odseljenima su najbrojnije mlađe osobe, prenose hrvatski mediji. Najviše doseljenika nastanilo se u Zagrebu, iz kojeg se najviše građana i iselilo.
 
U Hrvatskoj je vidljiv trend opadanja broja stanovnika, pošto ih je 2008. godine bilo 4,3 miliona, a deset godina kasnije čak 204.300 manje, prenosi Hrvatska radiotelevizija.
 
Iz objavljenih podataka vidi se i da je Hrvatska 2008. imala pozitivan migracijski saldo sa 7.053 više useljenih nego iseljenih osoba, ali je već od sledeće godine taj odnos negativan.
  • Predragg

    21.07.2018 12:27
    Patriotizam kaze-voli svoju zemlju. Zemlja koja ne pokazuje da voli svog gradjanina i ne obezbedjuje mu uslove, da ljudski zivi ,radi,da stvara sansu za licnu srecu i blagostanje-ne zasluzuje da se voli. Zasluzuje jedino- osnovno postovanje,kao Gvineja ili Maroko. Sreca je da sa hrvatskim pasosem mozes da odes i pokusas i sto im EU resava nezaposlenost . Sa nasim pasosem,svi smo taoci termita na vlasti,a trenutak kada nasi nesmetano mogu da odu,ostati ce samo stari i politicke bitange i njihovi iz javnih sluzbi i naravno,iz budzeta placeni botovi,najniza kategorija,moralno niza od kriminalaca i prostitutki.
  • Ja

    21.07.2018 08:06
    Uvezite Srbe, eto rešenja!
    Ti koji su se "uselili" su Hrvati iz BiH ....pogledajte koliko ih tamo fali.
    Bajdvej ko da je kod nas bolje?
  • Pljuc

    20.07.2018 23:58
    Boga pitaj koliko se kod nas iselilo, samo se to ovde racuna u uspeh vlasti. Naime, toliko ih je manje nezaposlenih, sto se racuna kao u novijoj istoriji nezabelezen procenat pada nezaposlenosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.