Kazna od 50 evra i oduzimanje dozvole onome ko vozi u papučama u Grčkoj

U Grčkoj je, prema zakonskim propisima, za vožnju u papučama predviđena novčana kazna od 50 evra i oduzimanje vozačke dozvole na mesec dana.
Kazna od 50 evra i oduzimanje dozvole onome ko vozi u papučama u Grčkoj
Foto: Pixabay
Vožnja u papučama ili otvorenoj obući je zabranjena zato što mogu da ometaju vozača pri manevrisanju, a policija, osim glavnih saobraćajnica, kontroliše i prilaze plažama.
 
Grčka saobraćajna policija rigorozno kažnjava za alkohol, nevezivanje pojasa i pušenje u vozilu u prisustvu dece, prenose grčki mediji.
 
Grčka meteorološka služba za naredne dane je najavila tropsku temperaturu i do 40 stepeni Celzijusa.
 
Ministarka turizma Elena Kuntura izjavila je da je u Grčkoj za prvih pet meseci ove godine boravilo više od 4,5 miliona turista, što je za 20,4 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.
  • Turista

    23.07.2018 14:47
    Nista od te balade!
  • NS

    23.07.2018 12:59
    Bravo! Nadam se da su izjednačili kriterijume za turiste i domaće u svemu. Konačno su dobili nalog da deluju na sve učesnike saobraćaja. Biće tu još iznenađenja za naše, još kako...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.