VIDEO: "Ljudski katapult" na Novom Zelandu za adrenalinske zavisnike

Novi Zeland, svetski centar avanturističkog turizma, dodao je svojoj ponudi novu dozu "ludila" za ljubitelje adrenalina. Zemlja hobita i padobranstva sada je dobila i "ljudski katapult".
Nevisova dolina kod Kvinstauna, dom prvog komercijalnog bandži skoka na svetu, ljubiteljima adrenalina nudi Nevis katapult. Ova mašina je idealna za osobe kojima bandži skokovi nisu dovoljno uzbudljivi. 
 
Za razliku od bandžija, koji podrazumeva slobodan pad i odskok, katapult vas "lansira" ravno u jednom smeru, pre nego što vas spusti.
 
Prema AJ Hackett Bungy, kompaniji koja je napravila Nevis katapult, ova naprava dostiže brzinu od skoro 100 km/h u samo 1,5 sekundi. Ovo iskustvo traje tri ili četiri minuta, u zavisnosti od brzine.
 
Kompanija pruža prevoz do udaljene Nevisove doline, gde se katapult nalazi, a da biste doživeli ovo neverovatno iskustvo morate imati najmanje 13 godina i težiti minimalno 27 kilograma. Za skok ćete platiti 172 američka dolara, a pre toga je potrebno popuniti upitnik i dati određene informacije o svom zdravstvenom stanju.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.