Turisti uništili tajlandski raj iz filma "Plaža"

Maya Bay je ime koje nosi plaža koja se proslavila tako što je bila lokacija snimanja filma "Plaža" iz 2000. godine, sa Leonardom Dikapriom u glavnoj ulozi.
Turisti uništili tajlandski raj iz filma "Plaža"
Foto: Pixabay
Od tada je jedna od najposjećenijih plaža na Tajlandu, a i svetu, prenosi "Bosonoga".
 
Ipak, od 1. juna ove godine, ovo poznato turističko mesto je zatvoreno za posetioce. Period tokom kojeg je plaža zatvorena je trebalo da traje četiri meseca, a ideja iza ovog zatvaranja je bila da se ekosistemu ovog područja omogući oporavak.
 
Plaža je trebalo da bude ponovo otvorena ovog meseca, međutim Odsek za nacionalne parkove, divljinu i konzervaciju životinja na Tajlandu, objavio je da je podvodnom ekosistemu potrebno više vremena da se oporavi, te da je plaža sada zatvorena na neodređeno vreme.
 
 
Najpoznatija plaža ovog ostrva je bila prekrivena smećem koje se nakupljalo tokom svakodnevnih poseta turista. Čak 80 odsto koralnih grebena je uništeno usled zagađenja prouzrokovanog smećem, brodovima i kremama za sunčanje, tako da ova odluka nije iznenadila nikoga. 
 
Ipak, svi ljubitelji ovog filma će bez sumnje biti razočarani što neće do daljnjeg biti u mogućnosti da posete ovu predivnu plažu.
  • zzz

    11.10.2018 15:51
    Zato je najbolje otici rano ujutru. Ja sam isao u ujutru kada nije bilo nijednog broda na plazi i naravno da je potpuno drugaciji dozivljaj...
  • ha

    11.10.2018 13:06
    Nisu ništa propustili. Ne izgleda kao u filmu, jer je kompletna obala i ulaz u vodu blokiran brodovima koji su istovarili turiste i tu ih čekaju pola sata dok se ovi prošetaju po plaži sa stotinama drugih. Potpuni haos. Moguće je zamisliti koliko bi bilo lepo doživeti tu plažu kad je prazna, ali ovako je potpuno besmisleno. Istina, voda je zaista nevidjene boje, a pesak najbelji puder.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja