Kopija "Titanika" isplovljava 2022. godine

Novi "Titanik", verna replika originala koji je potonuo u sudaru sa santom leda pre više od jednog veka, isploviće iz luke u Dubaiju 2022. godine.
Novi "Titanik" će otploviti prema Sauthemptonu, gradu iz kojeg je originalni "Titanik" krenuo na svoje prvo i poslednje putovanje. Nakon toga, brod će prevoziti putnike tokom leta iz Velike Britanije u SAD. Ostatak godine služiće kao luksuzni brod i ploviti prema potrebi.
 
Brod će biti visokoluksuzan, kao i potopljeni original, sa najnovijim tehnološkim rešenjima. Novi "Titanik" biće opremljen najnovijim navigacionim i bezbednosnim sistemima.
 
Ovaj projekat je najavljen 2012. godine, ali se tada od njega odustalo zbog finansijskih teškoća.
 
Brod će koštati 435 miliona evra, a kada bude gotov moći će da primi 2.400 putnika i 900 članova posade.
 
Potonuće "Titanika" 1912. godine smatra se jednom od najvećih pomorskih tragedija u istoriji. Sudar sa ledenom santom u Atlantskom okeanu prouzrokovao je smrt više od 1.500 ljudi.
  • mrva

    22.10.2018 10:09
    @Terješ..

    kakvu mečku!? morsku?
  • Terješkova

    21.10.2018 14:32
    Cackaju mečku!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.