VIDEO: Devojčica se sa psom probijala kroz sneg da spasi kozu i jare

Jedanaestogodišnja devojčica Hamdü Sena Bilgin živi u jednom malom selu u Turskoj gde svakodnevno pomaže porodici u održavanju farme na kojoj uzgajaju koze.

Hamdü se uvek brine o kozama i često ih vodi na ispašu, a društvo joj uvek pravi njen pas Tomi koji joj najviše pomaže u zimskim mesecima kada je na planinama gde vodi koze velik sneg.

Tako je bilo i ovaj put kada su shvatili da će se jedna koza ojariti u snegom zametenoj planini.

Devojčica je shvatila da jare neće moći samo da se spusti s planine i da bi se moglo smrznuti pa je ostale koze povela natrag u štalu, a iz kuće uzela dva ruksaka. Zatim se s psom vratila po kozu i tek ojarenog kozlića, nju stavila u jedan ruksak, a malenog u drugi. Na svojim leđima je ponela kozu, a ruksak s jaretom je stavila na psa.

"Bilo je jako puno snega, jako sam se umorila, ali vredelo je", rekla je za turske medije.

Na povratku su je dočekala braća koja su je snimila, a fotke su obišle svet. Koza i jare su danas zdravi i na sigurnom.

  • dobrotvorka

    10.02.2017 19:58
    DIVNOOO
    Devojčica je održala čas o ljudskosti. Bravo dete!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.