Deset neverovatnih činjenica o životinjama

Životinje su preslatke i predivne, često pomalo čudne, ali uvek apsolutno fascinantne. Kada pročitate ovih 10 totalno neverovatnih činjenica o životinjama koje je složio BrightSide mislićete da vas lažemo - ali tačne su.
Deset neverovatnih činjenica o životinjama
Foto: Pixabay

1. Koze imaju naglasak

Istraživanja su pokazala da se koze, baš poput ljudi, oglašavaju drugačije u zavisnosti od okruženja i vremena koje provedu s drugim kozama.

2. Vukovi ceo život imaju jednog partnera

Čopor vukova često se sastoji od alfa mužjaka, ženke i njihovih potomaka, a starija mladunčad često pomažu roditeljima u brizi o mlađima.

3. Postoji besmrtna meduza

Postoji meduza koja može replicirati tkivo svog tela koristeći matične ćelije i tako se na neki način reinkarnira.

4. Kod pingvina postoji prosidba

I pingvini imaju jednog partnera za ceo život, a kada bira partnerku mužjak joj donese kamenčić kao simbol svoje ljubavi.

5. Slonovi imaju neverovatne društvene veštine

Slonovi mogu da plaču i smeju se. Oni održavaju "ceremonije" za povratak članova porodice kojih iz nekog razloga dugo nije bilo pa čak i sahrane za slonove koji uginu.

6. Krave imaju najbolje prijatelje

Istraživanja su pokazala da su krave veoma društvene životinje i da u stadu imaju "prijateljicu" kojoj su privrženije nego ostalim kravama u stadu. Ako ih razdvoje od te krave, postanu nervozne.

7. Morske krave su inspirisale mitove o sirenama

Kad se hrane, morskim kravama često se omota morska trava oko glave zbog čega izgleda kao da imaju kosu. Zbog toga su neki mornari mislili da su videli sirenu.

8. Kitovi imaju pesme kao i ljudi

Na područjima na kojima se nalazi nekoliko kitova, svi oni "pevaju" istu pesmu koja se s vremenom razvija. Neke pesme prihvate i druge grupe kitova i one se tako šire poput melodije među ljudima.

9. Školjke mogu menjati pol

U zavinosti od toga šta im više odgovara u razdoblju parenja, školjke mogu menjati pol.

10. Lavice se drže zajedno ceo život

Lavice ceo život provedu sa svojim sestrama. Kad imaju mladunčad, ženke će ostati sa svojim majkama i tetkama dok će mužjaci ići u lov.

  • Mjau

    10.05.2017 09:31
    11. Ukusne su
    12. Mogu izazvati psiholoske promene kod vegana

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.