VIDEO: Stručnjaci zapanjeni, lavica doji mladunče leoparda

Nijedna divlja mačka do danas nije primećena kako doji mladunčad drugih vrsta.
Međutim, u Tanzaniji je snimljen slučaj lavice koja doji mladunca leoparda, a stručnjaci se trude da objasne kako je to toga došlo.
 
Na snimku lavica leži mirno dok doji malog leoparda koji se procenjuje da je star nekoliko nedelja, prenosi N1.
 
Petogodišnju lavicu po imenu Nosiktok posmatraju u zaštićenom okruženju, opremljena je i GPS-om i poznato je da je u junu imala sopstveni čopor, prenosi Gardijan.
 
Predsednik grupe Pantera, koja se bavi očuvanjem životinjskih vrsta sa sedištem u Njujorku, Luk Hanter rekao je da su ovakvi slučajevi dojenja među različitim vrstama divljih mačaka vrlo retki. "Njoj je prirodni nagon da se brine o mladuncima mačaka i mali leopard se upravo tako i našao kod nje", objašnjava Luk Hanter, predsednik velikog udruženja za zaštitu mačaka.
 
 
Međutim, stručnjaci objašnjavaju da su veoma male šanse da će leopard ostati sa lavicom, jer "njen ponos joj to neće dozvoliti".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.