Sova koju je udario kamion u SAD ponovo leti i lovi

Jedna sova koja se prošlog proleća sudarila s kamionom, i teško povređena i zaglavljena između kabine kamiona i prikolice proputovala više od 100 kilometara od Masačusetsa do Nju Hempšira, na istoku SAD, spremna je da ponovo lovi rakove i krtice.
Sova koju je udario kamion u SAD ponovo leti i lovi
Foto: Pixabay
Perje njenih krila i repa je bilo iskidano i imala je simptome povrede glave kada ju je vozač kamiona našao i doneo jednom stručnjaku za rehabilitaciju sova u Edingu, u Nju Hempširu.
 
Džejn Keli se šest meseci starala o sovi i kaže je da je ta ptica, nazvana "Traker" (Kamiondžija), puštena na slobodu u Vilmingtonu, u državi Masačusets, gde je i došlo do nesreće.
 
Keli je rekla da je sova spremna za let i da se vrati gde je pre živela.
 
Zvaničnik Službe za zaštitu riba i divljači Nju Hempšira Kris Meki je rekao da je "čudo" da je sova uopšte preživela to što joj se dogodilo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.