VIDEO: Gorile u Pragu se rashlađuju jedući sorbe

Gorile u praškom zoo vrtu tokom talasa vrućine koji je zahvatio Evropu rashlađuju se jedući sorbe.
VIDEO: Gorile u Pragu se rashlađuju jedući sorbe
Foto: Pixabay
Osam gorila dobija ovaj ledeni slatkiš gotovo svakog dana tokom leta u malim plastičnim posudama.
 
Čuvari u zoološkom vrtu pokušali su juče nešto drugo da ponude gorilama, dali su im dve kocke smrznute vode pomešane sa raznim voćem koje vise na konopcima u njihovim staništima.
 
Čuvar Vit Lukas izjavio je da zoološki vrt generalno ograničava unos voća sa visokim sadržajem šećera, poput banana i grožđa, da bi sprečio da se gorile ugoje.
 
Ričard, dominantani mužjak u grupi, odmah je zgrabio jednu kocku i ližući je pokušao da dođe do voća. Njegov dvogodišnji sin Adžabu pokušao je da zgrabi kocku od njega, ali je ostao praznih ruku.
 
U jasnoj hijerarhiji grupe, ostalih sedam gorila moralo je da deli drugu kocku poslastice.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.