Mladi pripadnici LGBT populacije skloniji pušenju

Američka Uprava za lekove i hranu pokrenula je kampanju protiv pušenja, a glavna ciljna grupa su mladi pripadnici LGBT populacije, koji kako ocenjuje FDA puše više od svojih vršnjaka.
"Znamo da među mladima iz LGBT populacije postoji dvostruko veća verovatnoća da će konzumirati duvan nego drugi mladi", rekao je Mič Zeler, direktor Centra za duvanske proizvode FDA. 
 
"Želimo da znaju da ne postoji 'bezbedna' količina pušenja. Čak i povremena cigareta može imati ozbiljne posledice po zdravlje i dovesti do zavisnosti," istakao je on.
 
Cilj kampanje je da spreči smanji konzumiranje duvana među mladim pripadnicima gej, biseksusalne i transgender (LGBT) grupacija uzrasta od 18 do 24 godine, dodaje FDA u saopštenju.
 
Od više od 2 miliona mladih pripadnika LGBT populacije u SAD više od 800,000 povremeno puši, a kampanja je usmerena posebno na te povrememene pušače koji puše "u društvu" kako bi se predupredile bolesti vezane za konzumiranje duvana.
 
Mlada LGBT populacija je kako se procenjuje posebno izložena riziku od pušenja zbog stresa vezanog za otkrivanje svojih sklonosti, društveno neodobravanje i diskriminaciju, a mnogi nalaze osećanje pripadnosti zajednici u barovima i klubovima koji ponekad pogoduju konzumiranju duvana, ocenjuje FDA.
 
Autor: Tanjug
  • -

    03.05.2016 14:04
    -
    @MMIROSLAV49, ne znate o čemu govorite, pa onda bolje zadržite svoje mišljenje za sebe
  • Čučuk Stana

    03.05.2016 09:46
    Bljak!!
  • MMIROSLAV49

    03.05.2016 08:28
    Ne mogu da razumem LGBT populalaciju da ne žele da imaju decu već samo misle na svoja telesna zadovoljstva.
    U svakom slučaju oni svoja prava sporo ali sigurno ostvaruju i sad su kod nas zaštićeni i to veoma dobro. Naša shvatanja o njima se nešto i ne menjaju mada ima nekih novih levičara koji ih prihvataju ali se baš i ne druže sa njima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.