Benzinske pumpe prljavije od wc šolje

Gomila bakterija skriva se na najuobičajenijim predmetima koje svakodnevno koristimo bez puno razmišljanja - poput, na primer, flašice vode ili ženske torbice. Naravno, tu su i wc šolje.

Međutim, jedno istraživanje je pokazalo da postoji nešto mnogo gore od wc daske na koju sedamo, a nakon čega dobar deo ljudi uopšte ne pere ruke.

Testiranje koje je sproveo "Busbud" na tri benzinske stanice pokazalo je da, u proseku, na pumpi benzinske stanice boravi čak 2.011.970 bakterija na svakih 2,5 kvadratnih centimetara. Za poređenje, u prosečnom wc-u naći ćete ih oko 172, na torbicama 9,7, a na novcu 5,2.

Dakle, sledeći put kada stanete na benzinskoj stanici upotrebite jednokratne rukavice, ili u automobilu držite dezinfikaciono sredstvo za ruke.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.