Blogerka pred sudom jer je tvrdila da je zdravom ishranom pobedila rak

Australijska blogerka Bela Gibson optužena je da je lagala javnost tvrdnjama da je pobedila rak zahvaljujući zdravoj ishrani navodeći javnost da kupuje njene knjige i aplikacije.
Naime, Bela Gibson je navodila ljude da kupuju njenu knjigu i preuzimaju aplikaciju gde se reklamiraju recepti, tačnije proizvodi koji se u njima koriste, a koji su joj pomogli da izleči rak. 
 
Sve je to bilo pod okriljem toga da će deo novca ići u humanitarne svrhe. Novac, naravno, nikada nije otišao u humanitarne svrhe. 
 
Dvadesetpetogodišnjakinji je sud naložio da isplati 410.000 dolara koje je prisvojila, a kazna za laganje i navođenje obolelih da batale medicinsku terapiju je tek očekuje. 
 
Gibsonova je postala poznata 2013. godine reklamirajući svoje knjige na Fesjbuku i Instagramu nakon što joj je dijganostifikovan tumor mozga sa 20 godina. Javnosti je govorila da joj je ostalo samo pet meseci života. 
 
Nekoliko meseci kasnije objavila je da je izlečila tumor i odbacila konvencionalne terapije, te da je ozdravila zahvaljujući zdravoj ishrani . 
 
Kada je javnost počela da ispituje verodostojnost njenih tvrdnji, priznala je da nikada nije bolovala od raka.
  • грађанин

    28.09.2017 21:07
    Шта каже, победила рак чиа семеном, под мач бато, под мач.
  • Stijevan

    28.09.2017 11:49
    Ima takvih nekoliko i u Srbiji, čak su uspeli da navuku apr mejnstrim medija da objave njihove priče. Kažem "navukli" jer ne želim da verujem da među urednicima ima toliko pokvarenih ljudi koji bi saučestvovali u prevari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.