Kako se rešiti upornih infekcija?

Poslednjih dvadesetak godina smo svedoci porasta broja upornih infekcija uprkos postojanju jakih antibiotika.
Kako se rešiti upornih infekcija?
Foto: Pixabay
To su bakterijske infekcije (ešerihija koli, proteus, helikobakter), kandida, hlamidija, kod dece i pojava glista i te infekcije nažalost često poprimaju hronični tok - smire se na mesec dana pa se ponovo pojave, kao da se uzročnici pritaje. 
 
Radi se o tome da na telu i u organizmu postoji niz bakterija i gljivica koje tu žive. Ako je organizam zdrav i otporan oni ne izazivaju probleme, ali u određenim uslovima se razmnože i izazovu infekcije. 
 
"Kada dođe do pojave infekcija koje se stalno vraćaju, treba uvek misliti o stanju imunog sistema i čitavog organizma. Nije dovoljno dati neki antibiotik, na 10-20 dana, već treba menjati i način života, jer on može da doprinese slabosti imunog sistema. Prirodni dodaci ishrani imaju važno mesto u prevenciji takvih infekcija", kaže doktorka Amalija Tarnocki. 
 
Imuni sistem je zadužen da prepozna strane materije, poput tih mikroorganizama, da ih uništi i izbaci iz organizma. Za funkciju imunog sistema je veoma važna količina vode u organizmu, jer voda razblažuje otrove, a obezbeđuje i pravilan metabolizam i detoksikacione procese u organizmu. 
 
Takođe je jako važna pH vrednost organizma, odnosno kiselost ili alkalnost, jer da bi imuni sistem funkcionisao najbolje je da bude blago alkalna sredina - pH iznad 7,3. Slatkiši, alkohol, kafa, gazirani veštački sokovi, otrovi i stres povećavaju kiselost organizma i time doprinose razvoju štetnih mikroorganizama. Povećavaju ga i nedostatak vlaknaste hrane, svežeg voća i povrća, kao i nedostatak fizičke aktivnosti. I nedostatak kiseonika, minerala i vitamina, brzo žvakanje i gutanje hrane, neredovne stolice i loše funkcionisanje dobroćudne crevne flore doprinose povećanju kiselosti organizma i slabljenju imunog sistema. 
 
Da bi se jačao imuni sistem treba jesti hranu koja odgovara našoj krvnoj grupi, jesti više hrane koja alkalizuje organizam (sveže voće i povrće - najefikasniji su badem, orah, beli luk, banane, brokoli, limun, ljute papričice). Treba izbegavati šećer u svim oblicima, jer izuzetno povećava kiselost organizma, smanjuje količinu kiseonika, sprečava ugradnju kalcijuma u kosti, smanjuje količinu B vitamina i oštećuje imuni sistem. 
 
Takođe, treba sporo žvakati hranu da bi se bolje izdvojili hranljivi sastojci, unositi dovoljne količine vode, vitamina i minerala, baviti se fizičkom aktivnošću, a zdravlju imunog sistema doprinose i aktivnosti koje dobro utiču na stanje duha - dobar film, knjiga, muzika...   
 
Uz sve ove mere za jačanje imunog sistema, kada postoji infekcija biljni dodaci ishrani su veoma efikasni, a takav preparat je Paraproteks (ParaProtex) CaliVite international.  
 
U svom sastavu ima 10 biljaka, koje zajedničkim dejstvom uništavaju kandidu i druge gljivice, ešerihiju koli, helikobakter, hlamidiju, viruse, kao i mnoge crevne parazite (lamblia, dizenterična ameba i sve vrste glista kod dece). 
 
CaliVita international
 
Sastojci Paraproteksa:
 
Žutika (šimširika) deluje protiv bakterija (stafilokokus aureus, šigela, ešerihija, helikobakter), protiv dizenterične amebe i mnogih vrsta kandide. 
 
Izmirna smola (mirha) takođe ima antiseptičko dejstvo, pospešuje i zarastanje rana na sluzokoži creva (mnogi mikroorganizmi koji izazivaju infekcije dovode i do upalnih procesa u crevima), a sadrži i obilje vitamina i minerala.   
 
Ulje karanfilića, pored antiseptičkog dejstva, ubija bakterije i gljivice, poboljšava varenje, deluje protiv grčeva i stimuliše funkciju imunog sistema.
 
Tahebo čaj deluje protiv virusa, kandide, protiv parazita, a pored toga jača funkciju imunog sistema. Sadržaj gvožđa, kalcijuma, selena, cinka i C vitamina doprinosi alkalizaciji organizma i dodatno stvara nepovoljno tlo za razmnožavanje mikroorganizama. 
 
Prah crnog oraha sadrži obilje organski vezanog joda koji je snažan antiseptik, a sadrži i druge minerale i vitamine koji alkalizuju organizam. Snažno deluje protiv kandide i drugih gljivica i parazita i umiruje grčeve u stomaku.
 
Ulje kraljevskog oraha snažno deluje protiv parazita, a smanjuje i upalni proces u gastrointestinalnom traktu.   
 
Ekstrakt semenki grejpfruta deluje protiv 800 vrsta bakterija i virusa, kao i na gljivice, a pomaže razvoj dobroćudnih bakterija i podstiče rad imunog sistema. 
 
Beli luk u prahu - poznato je da beli luk sadrži alicin, to je prirodni antibiotik i dokazano je da deluje protiv mikobakterijuma, crevnih parazita, kandide i drugih gljivica. Čisti jetru i žučnu kesicu, smanjuje nivo holesterola i snižava krvni pritisak. 
 
Neki biljni sastojci Paraproteksa su manje poznati, ali u fitomedicini su istraženi i mnogo se koriste za lekove koji uništavaju parazite. To su rangunska puzavica i mirišljava pepeljuga koje deluju protiv crevnih parazita, pa i onih najupornijih pantljičara.
 
"Uz promenu stila života, Paraproteks može da reši probleme sa ekcemima, helikobakterijom, kandidijazom, hronične infekcije urinarnog trakta, hronične upale sinusa. Potrebno ga je uzimati tri meseca. Imamo 15-ogodišnje iskustvo u primeni ovog preparata. Skoro svaka druga osoba koja se obrati u Calivitu traži pomoć protiv tih hroničnih infekcija i pokazao je odlično dejstvo bez nuspojava koje mogu imati antibiotici. Zdrave osobe ga mogu koristiti za povremeno čišćenje organizma od mikroorganizama i za jačanje imunog sistema", navodi dr Tarnocki.
 
CaliVita international ima još jedan biljni dodatak koji se koristi protiv mikroorganizama, a to je ulje origana koje uništava veliki broj bakterija i kandidu. Više informacija o ovom i svim drugim proizvodima CaliVite možete pronaći OVDE, a savete lekara možete dobiti u njihovom savetovalištu.
 
Celu emisiju "Zdravi sat" Radija 021 možete poslušati i na ovom mestu.
 

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.