Sataraš je tradicionalno balkansko jelo - lagano, zdravo, rpavi se od povrća, prvenstveno od paprike, paradajza i luka. Često se služi kao prilog ili lagano glavno jelo, posebno leti.
U mom rodnom kraju ovo jelo se jednostavno zove: Prženija! Varijanta sa jajima je nešto sasvim drugo. Inače, kod nas se jelo priprema sa prazilukom. Crni luk se koristi kada nemate praziluk. Služi se kao doručak (pre odlaska na njivu) ali uz obavezan prilog - beli sir, kravlji ili ovčiji, može i nešto od suvog mesa i neizostavno domaći svež hleb. Prženija može da se posluži i sa kačamakom. Tokom leta, naravno, nasečete kriške svežeg paradajza kao prilog.
Postoji i zimska verzija: Luk, suva paprika, slaninica(opcija:suve vešalice) i jaja! Sir kao prilog, naravno! Posebno preporučujem ovo jelo, koje je meni (jedno od) najomiljenije, a ne znam nikoga ko je to kod mene probao a da nije bio oduševljen! Tajna fenomenalnog ukusa je kombinacija suve paprike i suvog mesa (slaninice)!
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Pikantni sataraš - Malo drugačija verzija tradicionalnog balkanskog jela
Autor: 021.rs
Život
•05.05.2025.
•07:03 > 07:16
Komentari 5
Dragutin
Postoji i zimska verzija: Luk, suva paprika, slaninica(opcija:suve vešalice) i jaja! Sir kao prilog, naravno! Posebno preporučujem ovo jelo, koje je meni (jedno od) najomiljenije, a ne znam nikoga ko je to kod mene probao a da nije bio oduševljen! Tajna fenomenalnog ukusa je kombinacija suve paprike i suvog mesa (slaninice)!
Daja
Hattori Hanzo
ssss
betmen
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H