Autor: BBC News na srpskom

BBC
03.12.2018.
17:44 > 18:00
Univerzitet koji je osnovao Džordž Soros, seli se iz Budimpešte u Beč posle neuspelih pregovora sa mađarskom vladom.
  • Mare

    04.12.2018 18:30
    @Serbian in hungary
    Na CEU 80% studenata su strancni i to oni iz istocnog bloka (po njihovim podacima). Dosta je bilo njih iz SRB, dolaze sa sumnjivim dipomama iz USA i to je bilo uvek probelmaticno (jer su USA sredili akreditaciju samo za osnovne studije, a izdavali su diplome i za postdiplomske), nego ni jedna vlada nije smela da se suprostavi ljudima iz fondacije berzanskog spekulanta.
  • Serbian in hungary

    04.12.2018 11:34
    Vrlo zanimljivo da su ovde sve neki vrsni poznavaoci prilika na tamo nekom univerzitetu u budimpesti, prosto je interesantno kako je to bitna tema pa je toliko ljudi upuceno u detalje. Evo jos par detalja vezanih za ovaj slucaj koje vrsni poznavaoci ne pominju: orban i jos nekolicina njih su primali stipendije tog istog univerziteta, a sto se akreditacije tice to nije nikakav problem bio ni tad ni, a ni kasnije, sve dok se orban nije setio da od sorsa napravi neprijatelja i protera fakultet iz madjarske, menjajuci zakon o akreditaciji prosle godine. Nema orban kosovo, hrvate, ruse i amerikance kao sto ih ima srbin, pa mora ponekad da nalazi nove neprijatelje, pogotovo sad kad zbog migranata mora da gaji dobre odnose sa srbijom.
  • Nemanja

    04.12.2018 07:19
    @Servia

    Imamo upravo takvu 'političku elitu' kao što je Orban, samo sa manje prostora za ku*čenje.
  • pera

    03.12.2018 22:02
    ..
    Posle vicete na simpatizere SNSa da su isprani mozgovi, a sebe ne vidite. A zrtve ste iste propagandne masinerije. Samo na jedne deluje jedno, na druge drugo.
  • Mare

    03.12.2018 21:45
    Zamena teza
    CEU nije dobio akreditaciju za osnovne kurseve koji samo u SAD akreditovani, jer nema u SAD svoj kampus tj. ne odvija se obrazovna aktivnost. U Budimpesti ostaju postdiplomski kursevi za koje imaju HU akreditaciju.
  • Jok

    03.12.2018 21:43
    Ne sele se. Otvorili su par novih kurseva, uveli nove predmete....
    Pride, imaju besplatnu zgradu u centru Budimpeste (u Becu bi placali masnu stanarinu).
  • aero casper

    03.12.2018 21:36
    zašto?
    ovako: mađarksi zakon kaže da ako hoćeš da imaš fakultet u mađarskoj a hoćeš na istom tom univerzitetu da svšenim studentima daješ diplomu američkog ili bilo kog stranog univeziteta, moraš i u toj nekoj matičnoj zemlji da imaš univerzitet...

    tj. soroš hoće u budimpešti da svršenim studentima izda diplomu američkog univerziteta koji postoji samo na papiru, u nekoj šupi, na opet kampusu tamo nekog šestog univerziteta u americi... ili ti daje diplomu univerziteta sa 2 zaposlenih... i to prodaje kao prestižni američki univezitet...
  • Servia

    03.12.2018 19:06
    Ako je proterao, cestitke gospodinu Orbanu, nismo mi takve srece da imamo politicku elitu koja stiti interese svojih gradjana..
  • Ignjatief

    03.12.2018 18:19
    izem ti univerzitet kada mu predsedava bivsi bankar i diplomata a ne akademac...
    #samokazem
    PS sele se jer nemaju akreditaciju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna