Autor: BBC News na srpskom

BBC
25.12.2018.
12:12 > 12:34
Od glasanja u Interpolu, preko povećanja taksi za srpsku robu i povlačenja priznanja Kosova, do potencijalne vojske - šta je zajedničko ovim događajima?
  • Talac

    26.12.2018 11:42
    Sremice, ratovi se vise ne vode "u redovima". NATO, da zeli, moze Srbiju da sravni sa zemljom u roku od pola sata. Mada, znam ja da je ta prica o borbenim redovima samo vasa prazna ratnicka retorika - svi bi da ratuju ali na recima a u praksi preko tudje dece. I umesto da udjemo u NATO, mi zivimo u nekom paralelnom svetu, van realnosti. Ail evo, predsednik vam je poceo da "prihvata realnost" pre par meseci, pa se ipak nadam da ce sve to doci na svoje mesto. Ali presporo, zivoti nam prolaze u ovom kazamatu.
  • Sremica

    26.12.2018 09:46
    @Spesl Fors
    Ja to i planiram, ako do nekog rata, za mog zivota dodje. Napred mi, stari, u prvim redovima, iza nas mladji, pa mladi. Bolje je umreti kao junak na bojnom polju, za KRST CASNI I SLOBODU ZLATNU, nego u krevetu, kao neka p...a. Znate onu pesmu: Svako ko je k...t otiso je u rat, a ti, kilo, j..i kako bilo. POZDRAV ZA MILUNKU SAVIC.
  • Spešl Fors

    26.12.2018 08:18
    @Kać
    Više vredi ratoborna baba od dede bez čakije i muških loptica.

    Pozdrav od MIlunke Savić... ratobrone žene koja dade život pre 100 godina, da bi takvi kao ti
    mogli danas da pala*ude o ljudima u životnoj nevolji.
  • Kać

    26.12.2018 07:18
    za Sremica
    E, samo jos da se ratoborne babe ukljuce u resavanje kosovskog pitanje pa da komedija (a, bojim se u tom slucaju pre tragedija) bude kompletna.
  • Sremica

    25.12.2018 18:22
    @Talac
    Greskom sam ti dala plus, a mislila sam da ti raspalim veliku minuscinu. Oslovljavam te sa ti jer sam izracunala da si rodjen 1974. Pa nije to ni malo godina, treba imati vec nekog znanja i zivotnog iskustva. Ja bih ti po godinama mogla biti mama, pa da ti kazem da ni jedan pravi Srbin nikada nece zaboraviti KOSOVO I METOHIJU, kao sto ni Jevreji nikada ne mogu zaboraviti Jerusalim. Zar Jevreji nisu taoci svoje drzave? Tamo nema mira ni jedan dan, puca se i ubija po ulicama, pa opet svi Jevreji hrle da se u Izrael presele. Kosovo i Metohija i Raska oblast su kolevke nase prve drzave, tamo su nasi manastiri, nase crkve. Mozemo mi ziveti i u Berlinu i u Sidneju i u Torontu, prvi nasi koreni su sa Kosova. I svi "pravi" Vojvodjani su dosli sa patrijarhom Carnojevicem sa Kosova. Ovo je centar sveta, ovde se, bas u nasoj zemlji, ukrstaju svi svetski putevi. I ko god zeli da zivi mirno neka se odseli na Papuu Novu Gvineju, ili na Novi Zeland, tamo nece biti rata. Jevreji su 2000 godina cekali da vrate Jerusalim i docekali. I STALNO SU GOVORILI: AKO TE ZABORAVIM, JERUSALIME, NEKA ZABORAVIM SVOJU DESNU RUKU". Mi nemamo ni snagu, ni pamet, ni moc jevrejskog naroda, ali neka zaboravimo svoju i levu i desnu ruku, ako Kosovo zaboravimo. Ja samo cekam da Siptarima ukinu vize za Evropu. Nastace stampedo, svi ce odjuriti u Evropu, na Kosovu ce ostati samo starci. Mudra je Evropa, ne trebaju njima Siptari, zato zatezu sa vizama. A MENJA SE SVETSKA SITUACIJA, MI CEMO SVOJIH 5 MINUTA DOCEKATI.
  • Izgubljeno vreme

    25.12.2018 14:36
    Uvertira u napad na Sever Kosova, polovinom februara.
  • Talac

    25.12.2018 13:52
    Dokle vise? Od mog prvog razreda osnovne skole (1981) samo se o Kosovu prica. Ja razumem da je i Rusiji i Americi u interesu da imaju vecito zariste koje mogu da zapale kad god im odgovara ali zasto smo mi tolike ovce pa se primamo? Zar nije bolje da sto pre svi udjemo u EU, pa cemo imati opet prostore bez granica? Odnosno, u funkcionalnom smislu sve bi bilo kao i u SFRJ, obican narod ne bi imao probleme. Jedino sto bi kriminalci (sa obe strane) izgubili svoju sigurnu kucu. A to je upravo ono sto, sa unutrasnje strane, ovo zariste i odrzava aktivnim sve ove decenije. Narod mora da se opameti i da shvati da od kosovskog mita korist imaju samo krimosi. A nama, obicnom svetu, prodje ceo zivot u "talackoj krizi". Srbija je taoc Kosova a Vojvodina taoc Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna