Autor: BBC News na srpskom

BBC
28.12.2018.
16:29 > 17:00
Od Rusije do Južne Amerike, jedini zajednički sadržitelj ove hladne salate su majonez i kiseli krastavci.
  • Deks

    31.12.2018 02:01
    Jako volim ovu salatu i smatram je odličnim i zdravim jelom. Na žalost zbog nedostatka vremena pravim i jedem je zaista samo za Novu godinu. Najbolja je ona napravljena od skuvanog svežeg povrća dakle ne od smrznutog. U ovu salatu ne stavljam nikakvo meso i jaja iz razloga što nju i pravim da bi mi bila prilog uz neko meso. Stavljam samo ovo povrće: krompir, šargarepu i grašak kao i kisele krastavce.
  • Grbavi

    30.12.2018 22:20
    Jako je vazno da Majonez bude Helmans I dosta vode
  • Dejan

    29.12.2018 17:21
    resepi
    Ruska salata zvanicno ne postoji, to je ovde neko lupio pa ostao ziv a narod brze bolje to upio, isto kao i sremska kobasica, komunisticka izmisljotina da bi neko u tom delu bio miran jer mu se ime spominje ! Al ajd u tu rusku salatu ode sve i svasta pa je svacija original, neko stavlja i kisele jabuke da dA malo kontru, sve u svemu dobar prilog a svako sam sebi neka kreira kod kuce recept i neka mu bude prijatno samo ne da tvrdi kako to njegovo samo ispravno ! Mimoza salata (dodak sa sirom a sve ostalo se renda), tu se zna recept !!!
  • amerofil

    29.12.2018 15:06
    Pod hitno ukinuti izraz "Ruska salata" u okviru sankcija koje amerika uvodi.
    Dotičnu hranu nazvati "Britanska salata" ili "EU salata".
  • ruska salata

    29.12.2018 10:46
    naziv-recept
    ...svi recepti su dobri, ali naziv "ruska salata" se odnosi samo na kolicinu pripremanih salata (velika vangla, velika cinija, veskorpa,...).poznato je da se u Rusije za slavlja pripremaju velike kolicine djakonija i da su i dandanas proslave u krugu porodice, prijatelja veoma omiljene. uz dobru kapljicu ide naravno i dosta pecenja i salata.
  • Samo da ima

    29.12.2018 09:05
    sve su varijante dobre.
    Najbrza varijanta od 1 kg zamrznutog povrca po 100 din dok Frikom tiranin prodaje je pola kg za preko 100 dinara.
  • Salata

    29.12.2018 00:14
    Klasična ruska salata se pravi sa mešavinom povrća i uglavnom pilećeg mesa, tu ima i krompira, neko stavlja seckana kuvana jaja, i dosta majoneza. Upravo majonez i jaja daju težinu, a krompir upije dosta masnoće, ili se raspadne i kvari ceo ukus, pogotovo ako stoji duže.
    U našoj kući se pravi lagana varijanta: da bi se sve pojednostavilo, probari se u minimumu vode smrznuto povrće (mešavina graška, šargarepe i kukuruza), ohladi se i sjedini sa sitno seckanim dinstanim pilećim belim mesom i sitno seckanim krastavcima. Doda se malo senfa i pavlake (količina po želji, a zapravo pavlaka daje svežinu) i izmeša i to je to, veoma lagano i osvežavajuće. Ko baš ne može bez majoneza, neka doda malo, ali da se oseti tek u tragovima, da ne preuzme ukus. Eto, to je jedna od varijanti.
    Kad god nam ostane malo pečene piletine, začas napravimo malo ruske salate, kad god, nisu nam potrebni datumi i izmišljena pravila.
  • Geneticar

    28.12.2018 20:31
    @jatzans
    Pa ona od Slepca, miisim Slepceva ;) Srbijanska prezimena jasno ukazuju na nasledjene gene tj. osobine, jer prava prezimena nikada nisu imali vec su se nazivali po ocevim osobinama ili imenu.
  • jatzans

    28.12.2018 18:02
    A ko je Violeta Slepčević?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna