Autor: BBC News na srpskom

BBC
07.02.2019.
08:58 > 10:26
Već decenijama, bez obzira da li je leto ili zima, traje borba između mnogih stanovnika Balkana i čuvene promaje.
  • Срки

    07.02.2019 15:29
    Промаја
    Како год се то звало,проветравање ваздуха или промаја,богатство нашег језика је велико и то је искоришћено да би се то називало једном речју промаја,а не са 4 речи,илити проветравање или струјање ваздуха кроз кућу. Ако вам смета та 1 реч,онда користите ове 4.Ломите језик,кад сте Неверне Томе. Како год,промаја (или како год је ви звали)постоји,и опасна је. Много њих се покочило или добило упалу или болове у врату или глави због те исте промаје,и ја сам више пута иако сам млад.Вероватно је о јасно и уреднику текста,али не,њему смета богатство нашег језика,он жели да га осиромаши,па продаје причу да у енглеском језику не постоји тачан назив Простујавања ваздуха кроз кућу. То је мањак њиховог језика. И људи са села,и високо образовани људи користе реч промаја.И тако,глупи срби ће рећи „Затвори прозор промаја",а мислиће се на исту ствар за коју ће „паметни" енглез поломити језик и осушити уста изговарајући „Затвори прозор јер постоји прострујавање ваздуха кроз кућу". Не знам зашто се у последње време толико прича око промаје,не доказујете ништа. Нит ће те искоренити то из народа,нти треба то форсирати. Треба бити аутохтон,и поносан на богатство језика где један глас значи једно слово,а не као код паметних енглеза или немаца,где један глас некад изискује и три слова,нпр.sch a код нас само ш. Зар не?
  • @

    07.02.2019 13:45
    "Naravno da postoji reč, a postoji i strah. I za jedno i za drugo znaju novinari BBC-ja. Ali hajde da prodajemo reklame i ubedimo Srbe da su glupi."

    Da nisu glupi ne bi ziveli kao stoka u 21 veku.
  • @Rambo

    07.02.2019 13:05
    Naravno da postoji reč, a postoji i strah. I za jedno i za drugo znaju novinari BBC-ja. Ali hajde da prodajemo reklame i ubedimo Srbe da su glupi.
  • Problem je sto..

    07.02.2019 13:03
    Previse entelektualaca zivi u Stradiji.
  • Z.

    07.02.2019 12:41
    Satan Panonski
    Satan Panonski je imao običaj da, pred put na koncert, opere kosu u WC šolji staničnog toaleta, potom se ukrca u voz, otvori prozor i isturi glavu kroz prozor i tako je taman na vjetru i direktnom propuhu osuši dok ne stigne na mesto hepeninga. Good Old Times.
  • Rambo

    07.02.2019 11:42
    Naravno da i drugi stanovnici Planete znaju za promaju. U engleskom jeziku postoji "draft", ali nema paničnog straha... Ubila te promaja dabogda!
  • Kać

    07.02.2019 10:52
    Promaja je ono sto se nalazi u glavama vecine nasih politicara, ministara... Ona je njihov zastitni znak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna