Autor: BBC News na srpskom

BBC
26.03.2019.
19:24 > 20:00
Nova studija objavljena u časopisu „Jama" pokazuje da preterana upotreba ove namirnice može izazvati probleme sa krvnim sudovima ili infarkt. Međutim, postoji li magični broj?
  • Kokakole

    27.03.2019 10:44
    Bitna je ishrana, ali je bitnije biti fizički aktivan. Ovde nacionalna tragedija kada nema semafora na svakih 100 metara. U principu to je sve jako jednostavno. Fizička aktivnost sa dodatkom neprežderavanja. To je to. U današnje vreme su svi nutricionisti i lični treneri. Svuda neki saveti. Znamo svi da nije ok sedeti i toviti se. To uglavnom dobro ne donosi. Uvek će se neko javiti sa primerom kako je imao komšiju koji je jeo masti i pio rakije i živeo 1000 godina. Postoji i tako nešto. Jako, jako retko. Pronaći svoj ritam što se tiče klope i aktivnosti i banja.
  • šeret

    27.03.2019 09:05
    Cvi
    Pita pandur pandura:
    - Koliko jaja možeš pojesti na prazan stomak?
    - Hmmmmm... 6-7 komada.
    - Blento, samo jedno! Ostala nisu na prazan!
    :)
  • Dejan

    27.03.2019 07:49
    Cug
    Od jednog jajeta organizam moze da iskoristi max 55% ! Naj bolje ga koristiti sirovo al tu opasnost od salmonele ! U zumancetu dok je sirovo i neobradjeno,imamo koristan holesterol i vitamine i minerale,sa termickom obradom ostaje samo los holesterol, belanaca mozete pojesti vagon ! Prijatno
  • sa začinom

    27.03.2019 02:31
    bez začina
    na gotovo 100 načina, ič nije valjalo?
    Svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje, ija ija ijaje da je jaje ijaje
    https://www.youtube.com/watch?v=219T_LKBmx0
  • @ 314pezos

    27.03.2019 00:04
    Poenta jajeta je upravo u tom žumancetu. Kada ispržiš jaje na oko pa u žumance umačeš hleb, ono se razlile po celom tanjiru, izmeša sa prženom slaninom, slanina slana, hrskava a žumance joj da onaj specifičan ukus.
    Jaje bez žumance je isto što i mlako pivo, izlapela koka kola ili roštilj bez luka. Žumance jajetu daje onaj specifičan ukus i šmek bilo da je kuvano, prženo ili kajgana. Treba samo voditi računa da se ne pretera.
  • Boris

    26.03.2019 23:12
    Pojedem 10-15 nedeljno. Za sada kašiku bacio nisam.
    Javljam ako se nešto promeni.
  • 314pezos

    26.03.2019 22:25
    314pezos@gmail.com
    Ono što pravi problem u konzumiranju jaja su žumanca tako da jaja možete jesti do mile volje, ali samo belanca (može tu i tamo po koje žumance) pa evo šta kaže belance i žumance na 100 gr:
    Belance: kCal 44,8 - belančevine 11 (g) - masti 0 (g) - UH 0 (g) - holesterol 0 (mg)
    Žumance: kCal 368,3 - belančevine 16 (g) - masti 33 (g) - UH 1 (g) - holesterol 1300 (mg)
  • Jajara

    26.03.2019 21:30
    Mogu da ih pojedem koliko hocu.
  • Egg

    26.03.2019 21:23
    Moja majka sa svojih 84 godine pojela je vagone jaja i ima bolju krvnu sliku od mene koji ih ne konzumiram cesto .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna