Autor: BBC News na srpskom

BBC
17.07.2019.
16:41 > 17:00
I sedam desecenija kasnije, rasprave o četnicima i partizanima dele srpsko društvo.
  • Xxy

    17.07.2019 21:06
    Djeneral Mihailovic je bio skolovan oficir , Srbin i dosledan zakletvi koju je dao Kralju i Otadzbini. Smetao je komunjarama i stvaranju nekog novog svetskog poretka zato je i ubijen. Ne znam sta tu vise nije jasno . Ovi sto i danas dele Srbiju su potomci onih koji su je dellili onda i to nastavljaju i danas pljujuci po svemu srpskom.Ko je komunista taj nije Srbin to je odavno jasno!
  • Ns

    17.07.2019 19:47
    Istorija je cudo
    Znam da se u balkanskim i prvom svetskom ratu borio na strani Srbije i imao otvorene borbe sa neprijateljima dok je u isto vreme onaj drugi pucao na moj narod. Meni dosta.
  • Džo

    17.07.2019 19:28
    .
    Jedna je istina a mogla bi je nekad i921 napisati.
    Draža je bio školovani i više puta odlikovan oficir pre drugog svetskog rata.Četnici iliJVUO su bili jedina regularna vojska koja se suprostavljala okupatori. Jedina ideologija i cilj je bio zaštita i preživljavanje srpskog naroda.
    Četnika je bilo dosta i u Sloveniji i to pravih Slovenaca.
  • D

    17.07.2019 19:04
    D
    Draža Mihailović je bio visoko obrazovan, na prošlosti se treba učiti da se greške ne ponove.Opet nam se danas istorija ponavlja imamo susret sa kupljenim diplomama I nas koji smo vredno učili.Mislim da smo I mi izgubili bitku kao I Draža samo da nam počnu suditi ,itd.....
  • Sever Srbije

    17.07.2019 18:41
    Żiv je Čiča umro nije dok je Srba i Srbije!
  • Banacan

    17.07.2019 18:38
    rale
    Nadam se da je tvoj narod zdrav i ispravan i da posle genocida i oluja sada vise ne gleda u proslost? O da iz toga perioda samo potrazuje ratnu otstetu za "agresiju" od Srbije! Dok ti sonja croasanovic ispira mozak ti si jos i dobar,kakvi su njeni sledbenici i postovaoci bolesnici!
  • Bole

    17.07.2019 18:01
    Draža Mihajlović je bio vođa Četnika u Srbiji i Istočnoj Bosni. U Zapadnoj Bosni, Dalmaciji, Lici i Kordunu bio jevojvoda Momčilo Đujić, a u Crnoj Gori Pavle Đurišić. Štitili su narod, više ili manje uspešno. Komunistička propaganda je od njih napravila izdajnike.
  • Dejan

    17.07.2019 17:37
    servusi
    Sve kompletne mini grupe za ratovanje od slovenije do makedonije su bile pod upravom britanaca i oni su cekali koja ce se ekipa bolje primiti u narodu, pukom slucajnoscu to su bili partizani, tog momenta su cetnici,nedicevci, bela garda, handzar divizija,ustase pusteni niz vodu, samo su glavesine i masovne ubice propustane i imali su prolaz za djenovu i pravac argentina ! Posto srbskom narodu ne treba puno da bi se napujdao i nahuskao jedan na drugog, jeftino je kostao svaki prevrat i skidanje sa vlasti. Iz iste kancelacije je doleteo tile a odleteo aleksandar a draza prepusten sam sebi ! Posto se komunizam u srba prihvatio kao nesto dobro, onda smo imali to sto smo imali, britanci i ameri iskrojili granice juge, dali kredite i sve polako pripremili da se dobro zakuva za novi rat od `90-ih pa na ovamo...
  • rale

    17.07.2019 17:13
    Mislim da samo bolesni narodi koji se gase mogu biti toliko opsednuti istorijom. Posto ne mogu naci neki smisao i primere u sadasnjosti, hvataju se za slamke proslosti. Sudarivsi se sa besmislenom sadasnjoscu i buducnoscu odskacemo nazad u proslost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna