Autor: BBC News na srpskom

BBC
14.08.2019.
18:06 > 19:00
Da je LGBT zajednica na Balkanu izložena uvredama i govoru mržnje, svedoči poslednji primer iz susedne Severne Makedonije.
  • Populus

    13.12.2019 01:05
    Популација
    Da bi bili u potpunosti korekti prema svima, a ne stavljati neke ispred nekih potrebno je LGBT zajednicu zvati "zajednica" a ne "populacija".
    "Популација је група јединки исте врсте која насељава одређени простор и могу међусобно да се размножавају дајући потомство." - izvor : wikipedia.org
  • Pionir

    15.08.2019 08:50
    Propisivanje isključivo pozitvnih osećanja je osobina nacizma.
    Ljudi, u svojim ljudskim pravima o kojima svi trube, imaju pravo i na paletu negativnih osećanja. Pa i na mržnju i da biraju koga će i zašto da mrze.
    To je u svakom slučaju polazna osnova za promene duha, na koju imaju pravo.
    Zaista ne možete naterati ljude da nekog vole.
    A silovanje određenih osećanja prema određenim grupama govori mnogo toga o propisivačima ponašanja.
    Primećujem da se niko u svetu ne broi za ogromnu grupu ljudi koje jednostavno i kratko zovemo invalidima.
    Ali se ubiše od brige za one sa drugačijim seksualnim opredeljenjima.
    Detaljnije objašnjenje ovog mi nije dozvoljeno današnjim "poyitivnim medijskim propisima" ni takoyvanom slobodom govora.
  • proka

    15.08.2019 08:33
    duh jezika
    nisam siguran za Severnu Makedoniju ali u duhu Srpskog jezika Peder i Pizda su karakterne osobine ( ono drugo se ne odnosi na ženski polni organ ) . u Hrvatskoj postojim izraz Pizdek što ne znači da se odnosi na transrodnu osobu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna