Autor: BBC News na srpskom

BBC
14.11.2019.
17:12 > 18:00
Informacije o visini zarada su tajne u mnogim kompanijama.
  • Novosadista

    15.11.2019 08:59
    Opet kontra diskriminacija
    Zašto samo žene da znaju koliko muškarci zarađuju? Treba svi da znaju ko koliko zarađuje, i zašto. Zašto je to tajna? Samo zbog manipulacije zaposlenima i nemogućnosti da se organizuju.
  • Bojana

    15.11.2019 08:24
    @bojan
    Pa ako radi bolje i bolji je radnik onda dobije unapredjenje i vise obaveza i veca ovlascenja i time i normalan razlog da ima vecu platu. Ovako je malo guranje pod tepih, na istom ste poslu, isto se ocekuje od vas ali nekome cemo dati vise ali necemo nikom reci da se ova druga strana ne bi bunila jer mozda i ima razloga. Jel vama normalno da i vi neki kolega radite isto a dobijate razlicitu platu?
  • Kaćanka

    15.11.2019 00:02
    Dosta mi je emancipacije....nek giljaju muskarci a ja cu biti bankar kućni....
  • bojan

    14.11.2019 23:41
    zenska prava
    A jeste ispricali slucaj kad je Kolins radila u prethodnoj firmi, pa je kolega koji je radio isti posao imao vecu platu. Ah, da spomenem da je i bio bolji radnik. Sokantno, znam, ali poslodavcima je, ko bi rekao, i to bitna karakteristika. Bio je bas dobar, dok je ona onako osrednja. A jeste ispricali i pricu kako je ova sto je glumila Clare Underwood htela istu platu kao i Kevin Spacy? Pa je dobila. Dobila priliku i da se dokaze. Sto je pukla serija? Zato sto neko donosi vecu vrednost poslu od nekog drugog, makar radili isti posao. Faking feminazis.
  • Kad ono međutim

    14.11.2019 21:55
    Slažem se, da postoje obe stvari.
    Postoji i poslovno silovanje.
    Ako želiš ženo da napreduješ, a ti razmakni udove. Ako nećeš, sledeća si kod HR-a za otkaze.
    A to znači, da kada zaposliš žensko biće u neki dobru firmu i ona dobije dobru platu,
    da se uvek nađe neka životinja sa diplomom i položajem, koja smatra da to biće treba da odradi i plati to zaposlenje, o, njemu tako slavnom i velikom.
    Pa tako imaš fotoreportere i masovne žurke i proslave firmi, na kojima se putem tih slika odabiru žrtve za afterparty i neobične događaje za uzak krug ljudi.
    E, vidiš, to je deo posla na koje žene pristanu, a koji muškarci nikada ne bi mogli da odrade.
    Naravno, široke su priče kada su nepravde u Srbiji u pitanju.
    Nikad kraja.
  • lepota i poštenje

    14.11.2019 21:11
    @tako je
    I ja gledam već 10 godina kako par atraktivnih koleginica napreduje dok ja (kao muškarac) i par ne tako mladih i atraktivnih kolegica koje zaista odrađuju gigantski deo posla (u odnosu na gore pomenute) "stojimo u mestu"....verovatno bi i mi bili usprešniji da pravimo društvo poslovnoj klijenteli i visokim rukovodiocima ali na našu nesreću (ili ipak sreću?!) nismo pozivani na takve poslovne sastanke.
  • Tako je

    14.11.2019 20:10
    Ko to kaže, ko to laže
    Celog života gledam diskriminaciju žena.
    Bez obzira kojim poslom se bave i koliko su sposobnije.
    Ukoliko su sposbnije, tim pre izgube radno mesto.
    I to je tako u Srbiji, i ne verujem da će skoro biti drugačije.
    Nijedna oblast se ne razlikuje, ni nauka ni IT, ništa.
    Ko vam drugačije tvrdi, taj vas laže ili je u zabludi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna