Autor: BBC News na srpskom

BBC
18.11.2019.
20:52 > 21:00
Kanadski lekar Gabor Mate smatra da „svaka zavisnost potiče od traume“ i da moramo da preispitamo naš pristup prema njoj. On objašnjava od čega sve možemo postati zavisni.
  • Reckboo

    19.11.2019 09:09
    Bravo, doco
    Svaki terapeut stoji na ovom stanovištu, medicina i farmakoindustrija, znatno ređe. A rasprostranjenost, dostupnost i društvena prihvatljivost nekih vrsta zavisnosti, otežavaju destigmatizaciju naših nesreća i patnje, i uz 'ekonomiju zasnovanu na udovoljavanju' (počevši od naše jutarnje kafe, cigarete...) udaljavaju nas od pitanja 'šta nam se desilo?'.
    Koliko su tek naši rakijaši ludi kad se rugaju gandžosima, a niko od gandžosa se ne brani rečenicom tipa 'nisam znao šta radim, pijan bio...'
    Kanada, samo Kanada....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna