Autor: BBC News na srpskom

BBC
16.01.2020.
12:52 > 13:15
U ovom trenutku bi svi trebalo da se uključe u borbu protiv klimatskih promena.
  • ex chapman

    16.01.2020 17:13
    Pervis
    odlicna poenta - tzv. razvijene zemlje su svoju prljavu industriju izvezle u siromasne zemlje tako da sve silne ekoloske mere u tim tzv. razvijenim zemljama globalno nemaju nikakvog efekta. ne ispustam toksicne materije u Rajnu nego u Mekong. a Majka Zemlja kaze - really? well thank you very much! - da Majka Zemlja govori engleski :D
    ili smanjujemo zagadjenje tako sto uvodimo elektricna vozila, a najveci deo elektricne energije i dalje se pravi u prilavim elektranama - termo (63%) i nuklearne (20%) tako da u krajnjem zbiru zagadjenje nije manje nego vece! sto rece Nesha Leptir - ne moze na jogurt da radi! i nije problem samo otopljavanje vec svi vidovi zagadjenja...
    mlatimo praznu slamu a situacija je vec dogorela do nokata! sad vise nije prica o tome kakvu cemo planet ostaviti potomcima, nego hoce li za naseg zivota Zemlja ostati podobna za ljudski zivot! a najveci deo covecanstva, a narocito oni koji imaju najvise moci, i dalje su potpuno nesvesni opasnosti! otimaju se za moc i bogatsva a zaboravljaju ono sto se ponavlja u skor svakom distopijskom filmu: kad pocne kataklizma, nikakvo bogatstvo ni moc nece ih spasiti! mozemo mi da recikliramo, kompostiramo, vozimo bajseve, pijemo sopstveni urin - ali nista to ne pomaze dok se na makro planu ne izvrse drasticne promene - u industriji, ekonomskoj organizaciji, geo-politici...! drzave i mocne kompanije treba da urade ono sto je neophodno i to sad odmah. vec dogodine ce biti kasno cak i ako im konacno dodje iz … u sta ne verujem
  • Kraja

    16.01.2020 15:00
    Dzaba
    Nece se nista promeniti u smislu reakcije ljdske populacije. Da bi se smanjila emisija svih stetnih gasova i USPORILO zagrejavanje, postrebno je takodje smanjiti ljudsku populaciju na trecinu.
    Nije broj ljudi mozda toliko kritican koliko su kriticni standardi zivota koji oni imaju. Iz nekog razloga danas svakomora da ima auto, mora da trosi na hemikalije, redovno menja odecu i obucu jer nije moderna naredne sezone, vise se nista ne popravlja nego se baca i kupuje drugo... I sve je to lepo za ekonopmiju ali ne i za prirodnu okolinu. Zahtevi za energijom su sve veci, a proizvodimo je stvaranjem sve vece stete. Za mnoge, obroci bez mesa vise nisu zamislivi, pa je neophodna veca stocna proizvodnja koja emituje nezamislive kolicine metana. Sve je manje ribe u morima.
    A vlade ko vlade, ako je ekonimija dobra, bice i glasova za njih. Ni jedan glas oni nece izgubiti ako se narod davi u zagadjenju, jer je i narodu vise do para nego do toga sto od zagadjenja umire osetljivi deo populacije. Zasto bi onda bilo ko povlacio nepopularna poteze?

    Znaci, koga je u stvari briga za prirodu? Pa nikog, rekao bih.

  • O borcima

    16.01.2020 13:32
    "Borba protiv klimatskih promena."
    Nemoguće je boriti se protiv klimatskih promena.
    Moguće je samo prilagoditi se tim promenama.

    Ponekad me ti naučnici i ljudska nauka zaista zasmeju...

    Ono, kao, sad će da skupe sve brodove sveta i odu do Arktika i vežusav taj led i vrate ga nazad, a zatim sa nekim velikim energijama da preusmere kretanje vazdušnih masa i spreče da bilo ko na svetu zapali i šibicu...

    Borba PROTIV klimatskih promena.... Aha.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna