Autor: BBC News na srpskom

BBC
20.02.2020.
21:19 > 22:00
Toliko je najbogatiji čovek na svetu rekao da će uložiti na borbu protiv klimatskih promena.
  • ha,ha,ha

    21.02.2020 15:10
    Ha, ha, ha
    Veoma lako. Date ih meni i ja vam obećavam da ih neću baciti u smeće.
  • Realista

    21.02.2020 08:45
    Realnost
    A naši stručnjaci kažu da samo u Srbiji treba uložiti oko 8 milijardi dolara.
    Ako uporedimo ove dve sume ispada da je Srbija najveći zagađivač i da na globalno zagrevanje i uništavanje eko sistema sveta Srbija učestvuje sa 80%.
    Smatram da prvo treba uraditi ono što praktično ništa ne košta, a to je podizanje svesti ljudi, preko osnovnog kućnog vaspitanja.
    Ništa ne koštaju ni neke institucionalne promene u smislu da se uvedu visoke kazne za zagadjivače i za one koji ne primenjuju mere zaštite životne sredine a u obavezi su i imaju dovoljno sredstava. Neke strane (ne sve) firme u Srbiji koriste situaciju da je najveća kazna oko 20.000€ a ugradnja opreme bi ih koštala nekoliko miliona evra. Zašto ih štitimo kada u svojim zemljama koriste sve mere.
    NIšta ne košta ni kontrola investicija u zaštitu životne sredine. Apsurdno je da se neka postrojenja plaćaju višestruko više nego što realno koštaju na konto kupovine neke nove tehnologije. Čista demagogija.
    Nove investicije ne bi trebalo da se grade niti da im se dozvoli rad ukoliko ne primenjuju sve mere zaštite životne sredine.
    Na kraju ide ono što košta postojeće zagađivače, a to je da u skladu sa svojim mogućnostima promene postrojenja, ugradjuju sisteme zaštite i sl.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna