Autor: BBC News na srpskom

BBC
03.06.2020.
18:34 > 19:40
Oskarovac je rekao da ljudi koji protestuju zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda u SAD imaju „mnogo razloga za bes".
  • ha

    04.06.2020 12:22
    Ja dok sam bila mala i odrastala, bila sam uzasnuta i plakala kad sam gledala filmove o rasizmu, bilo mi je strašno da to postoji, mislisla sam da smo svi isti ljudi. Onda sam malo porasla, videla kako svet izgleda. Malo boravila u zemljama gde su mešane rase, pa videla kakve su to razlike u svakom pogledu i koliko je tu mržnje, jednako s obe strane. Da ne pričam šta sam videla u samoj Africi. To je potpuno nerešiv problem, zauvek će biti tako jer je to i ljudska priroda.
  • :)

    04.06.2020 01:14
    :(
    I sta sad Svetlana kaze black power i nikom nista, a ja ako kazem white power ispadam rasista?
  • Podbarac

    03.06.2020 23:37
    I to opravdava sve ostalo?
    Sva ta pljačkanja, razbijanja, silovanja... to je sve kao zbog opravdanog "besa"? Kako čovek izvrće, goti je od Hilri ili Trampa...

    I ko trpi posledice ntog "besa" - Tramp ili Klintonka ili Elon Musk ili Bil Gejts... ili običan nardo koji ne može da se brani od bandi neobrazovane i primitivne rulje.

    Dragi Spajk - da - Amerika ima problem, isti koji jača i kod nas. A to nije rasizam, nego primitivizam, zatucanost i bahatost - evo i kod nas se likovi poput onog Kristijana glorifikuju i postaju narodne zvezde.

    Isto to ste uradili i "vi" u Americi, promovišući primitivizam kao odgovor na rasizam. Kao odgovor na taj talas kriminala i bandi, dobili ste brutalnu policiju i porast rasizma. I tako u nedogled, dok se međusobno ne pobijete. Tolko.
  • BS

    03.06.2020 21:54
    Afro-Amerikanci (jel ovo trenutno politički korektan naziv) nisu oteti iz Afrike. Oni su bili kupljeni od drugih Afrikanaca (suparničkih plemena) koji su ih porobili sa namerom da ih prodaju ili Evropljanima ili Arapima.
  • Svetlana

    03.06.2020 21:47
    Black power!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna