Autor: BBC News na srpskom

BBC
09.12.2020.
19:54 > 20:00
Kapiten Liverpula Džordan Henderson, vezni fudbaleri Aston Vile Džek Griliš i Mančester Sitija Kevin de Brujne govorili su o kontroverznim odlukama koje su sudije donosile uz pomoć VAR-a.
  • Trener

    09.12.2020 23:58
    Osrednji
    Var je dobra stvar ako se dobro koristi. Odluke se preporo donose. Sudije u var sobi odlucuju gde je tacno polozaj stopala (aj i nekako) ali polozaj ruke, tj ramena nameste kako misle da treba. Bukvalno bi trebali da polazu anatomiju da znaju gde je granica deltoideusa, tj misica ramena, jer se rame racuna. I onda, ako oni pomere liniju po svom nahodjenju, odluka se menja. Mozda bi bilo ok da treneri imaju mogucnost provere kao u nfl-u. Ovako se ibija draz. Das gol pa cekas da li da slavis ili ne. Var moze i da poboljsa, ali i da ubije fudbal, zavisi kako se koristi.
  • Deki

    09.12.2020 21:07
    Fudbal kao i sam sport uništava novac...
    Recimo ovako...talentovano dete bez para igra u nekim prosečnim ligama...prosečno dete uz pomoć novca roditelja trenira i gle čuda, potpisuje profi ugovor u srednjoj školi...extra...a tako i u ostalim sportovima...pa pitajte roditelje koliko placaju trenerima da bi dete u opste pogledali, a tek da zaigra u startnoj postavi...e tako se ubija sport...u karateu isto...na primer dete ovog, dete onog...ma nema problema slobodno prvo kolo...ako treba odmah u finale...i sve super...svi gledamo i tapsemo...i tako sutra kad odrastu i za posao...i mi gledamo i tapsemo...
  • Robot

    09.12.2020 20:30
    Kako VAR može da unazadi igru? To je kao kada biste nekoga pitali da li želi da vidi bolje ili lošije. Problem je u ljudima koji ga implementiraju a često ni sami ne znaju pravila fudbala ili su zlonamerni. Takođe, problem je i način kako se primenjuje. Ja mislim da bi trebao da se koristi samo kada trener nekog tima to zatraži, kao u američkom fudbalu. Recimo, 2 puta u toku jednog poluvremena maksimalno. Ako nije bio u pravu gubi jedno "bacanje zastavice". Ako je bio u pravu nije potrošio mogućnost i i dalje ima pravo da "baca zastavicu". Tada ne bi neki minorni likovi iz neke sobe prekidali utakmicu na 10 minuta da bi proveravali ofsajd od 2 milimetra

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna