Autor: BBC News na srpskom

BBC
13.04.2021.
13:44 > 14:00
Miloš Forman je bio jednako uspešan u rodnoj Češkoj, i u Holivudu, gde je radio posle prebega izazvanog slomom Praškog proleća.
  • Dragan

    14.04.2021 10:59
    Ah
    Milijardu puta sam gledao mjuzikl Kisa i gledaću je i dalje sa istim ushićenjem kao i prvi put.Perfektna gluma, muzika. Muzika je kod mene sačuvana na kasetama,diskovima.
  • ne, ne

    14.04.2021 01:10
    @ pa da
    Nikson nema veze sa otvaranjem Kine za biznis jer su reforme u Kini objavljene tek krajem `78. kad Mao već nije bio živ neko vreme, može da ima veze samo Deng Ksijaoping.
  • pa da

    13.04.2021 15:21
    Dovoljno je za komunizam videti gde su Kuba, Severna Koreja, Vijetnam, brojne africke i azijske autokratske jednopartijske diktature itd. i uporediti ih sa Skandinavijom i kapitalizmom na zapadu, ne ovim kod nas, mi smo zaglavljeni u toj tranziciji vec 30 godina. Pojava komunizma i socijalizma jeste jedino dobra bila sto su radnici postali svesni svojih prava i izborili se za njih, za ostalo je prakticno dokazana propast. Cak i jednu Kinu je Nikson izvukao iz ogromnog siromastva pod Maom i danas su tu gde su zahvaljujuci stranom kapitalu i domacim milijarderima poput Dzek Maa i slicnih. A Forman je svakako jedan od najvecih rezisera Evrope ikada. Amadeus mi je jedan od omiljenih filmova, kao i Ljubavi jedne plavuse, za prvi je svakako dosta njih culo, a drugi ima svaku preporuku. Fenomenalni i tesko nadmasivi genije. I on i Mencel su nas skoro napustili, na zalost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna