Autor: BBC News na srpskom

BBC
10.06.2021.
07:52 > 08:37
Sud ih svrstava u ekstremiste, što znači da aktivisti rizikuju zatvor ako nastave rad.
  • Ds

    12.06.2021 14:33
    Progon
    Sa jedne strane Jehovini svedoci proglašeni kao ekstremistička organizacija kao Alkaida,a sa druge strane ih teraju u vojsku i da uzmu oružje...A usput Jehovinih svedoka ima oko 170 000.Zamislite da imate u državi 170000 ekstremista,pa to je za vanredno stanje zar ne?A oni se i dalje šire...
  • RAMAMTI-EZER

    10.06.2021 15:09
    EKSTREMISTIČKE ORGANIZACIJE
    Jehovini svedoci u Rusiji već 4 godine trpe teror nezabeležen još od Hitlerovog i Staljinovog režima. Oni iako poput pripadnika organizacije gospodina Navaljnog, ne dižu proteste i ne napadaju nikako ni državu ni Putina, ipak bivaju hapšeni, mučeni, konfiskuje im se pokretna i nepokretna imovina, blokiraju bankovni računi i proteruju se s posla. Na udaru su svi, od dece do staraca. Ceo civilizovan svet, ne samo u Americi i Evropi, već i u samoj Rusiji diže glas protiv takvog progona. Ljudi bivaju osudjivani na dugogodišnje zatvorske kazne, ili uslovne kazne uz kućni pritvor i zabranu napuštanja mesta stanovanja itd. Često su optužbe besprizorne. Kazna zatvora se izriče zbog čitanja Biblije i razgovora s drugima o njoj! Predsednik Putn je više puta rekao da nema pojma o takvim dešavanjima i da će sprečiti takve pojave u društvu i vlasti, ali sve je ostalo pusto obećanje. Svakog dana neko od svedoka biva uhapš en ili procesuiran i poslat na izdržavanje kazne. Situacija je slična onoj u 1. veku kada su hrišćane progonili samo zato jer su sledbenici Isusa Hrista i govorili su da više moraju slušati Oca i Boga, Jehovu i njegovog Sina Hrista, nego ljudske vlasti. Takav stav imaju i Jehovini svedoci danas, bez obzira na tiraniju i bes ruskih vlasti.
  • Podrzi 021

    10.06.2021 09:54
    kad smo vec ovde
    BBC i Istina?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna