Autor: BBC News na srpskom

BBC
24.06.2021.
22:27 > 22:42
Ako pitate heteroseksualne parove sa decom koji partner obavlja više svakodnevnih poslova, velika je verovatnoća da će većina dati isti odgovor: majka.
  • e

    25.06.2021 09:16
    Izuzetno kvalitetan tekst. U njemu će srbski domaćin, ako pokuša da ga razume, naći jedini istiniti odgovor zašto se raspada srpska porodica. Tradicionalni bračni odnos je za ženu izuzetno nepovoljan. Suštinski, mnogo je za nju povoljnije da se ni ne udaje, a ako želi decu, da ih odgaja sama. Za muškarca je izuzetno povoljno da se oženi. Sve studije su potvrdile da je zadovoljstvo životom ogromno kod neudatih žena i oženjenih muškaraca, kao i duži životni vek, a kraće i lošije žive udate žene i neoženjeni muškarci. Ili će se muškarci menjati, što je malo verovatno, ili će sve više biti samih, i taj trend da se brakovi ni ne započinju, i sve lakše i brže okončavaju je već vidljiv. Žene sve više ovo i ovako ne žele da prihvate.
  • @Branko

    25.06.2021 09:06
    A ustvari ne. Najčešći odgovor će biti jednako i majka i otac, i u tome je i problem, i o tome i govori ovaj tekst, koji očigledno nisi pročitao, ili nemaš kapacitet da čitaš sa razumevanjem, a barataš sa informacijama starim pola veka i više.
  • Djuri

    25.06.2021 08:36
    Plitak tekst,americki...
    Obaveze u porodici su privatna stvar,koliko je tesko zaraditi i i naci u tome slobodno vreme,nemoguce za 90 posto porodica,Ovi bogatih 10 posto ,njima drugi obavljaju kucne poslove i dosta brige o deci.
    Tekst zvani udri po sirotinji ,da zena koja radi ceo dan u kuci natrlja na nos muzu sto je lego kad je dosao kuci radeci od 5 ujutro do 9 uvece.
    Pisackinja ovoga teksta verovatno spada u 10% bogatih i ,,pametna je,,
  • pera

    25.06.2021 02:33
    ..
    Naravno da nije zbog različitih strukturalnih i socio-ekonomskih razloga kako to androgini "woke" BBC pokusava da nametne. Stvar je do biologije. Majke imaju urodjenu zelju da se staraju o svojoj deci, znatno vecu nego ocevi. Takodje imaju i nelinearno razmisljanje, tako da mogu da misle o 100 stvari istovremeno, za razliku od muskarca koji misli o samo jednoj stvari. Ima jos jedna stvar, da li je prag urednosti ili sta li je, ali je kod zena mnogo veci nego kod muskaraca, pa ono sto nama izgleda ok, njima nije i zahteva jos dodatnog posla. Kao rezultat u androginom BBC svetu imate jadne majke koje rade mnogo vise nego ocevi (koji su posveceni poslu i obezbedjivanju svega potrebnog za porodicu, al to mora da se precuti da bi zene ispale zrtve), a zapravo te zene nezadovoljne stepenom sredjenosti svih aspekata porodicnog zivota maltretiraju muzeve da treba vise da rade (za nesto sto je po muzevima vec sasvim zadovoljavajuce). Ali o tom maltretiranju takodje ne sme da se prica.
  • Stanoja

    25.06.2021 00:33
    Majka mora na sve da misli zato što ja radim na crno tri posla onda idem u kafanu i kladionicu nemogu sve da postignem.
  • Branko

    24.06.2021 23:01
    Pa pitajte i ovo
    A,ako neku heteroseksualnu porodicu pitate ko zaradjuje novac da bi ta porfodica mogla da funkcionise najcesci odgovor ce biti: otac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna