Autor: BBC News na srpskom

BBC
27.10.2021.
09:49 > 10:00
Iz Centra za dečju psihologiju u Beogradu kažu da igra sa rodno neutralnim lutkama ne bi dovela do ozbiljnih problema, jer su informacije o rodnoj neutralnosti dostupne na mnogim drugim mestima.
  • HQ

    27.10.2021 16:39
    Napredak
    Bravo! Ovim će i deca i roditelji samo imati koristi. Sećam se mnogih svojih drugarica i drugara i reakcija ako nosiš roza garderobu ili plavu, pa da li se šišaš kratko ili nosiš dugu kosu, ili ko igra fudbal a ko balet, ili ako su dve drugarice jako bliske pa dobiješ etiketu ili dva druga... Mogu ovako u nedogled! Deca treba da istražuju rodne uloge pa i u tom ranom uzrastu i to im neće stvoriti tornado u glavi, čak će im biti od koristi a roditelji su tu da im budu podrška i da im pojasne sve nedoumice naravno bez predrasuda. Sećam se jedne drugarice koja je od malih nogu volela fudbal, nosila je kratku kosu, oblačila se kao dečak, i sebe je nazvala muškim imenom, imala je i roditelje koji su je podržavali...ali te sreće nisu sva deca da imaju podršku roditelja. Zato je ovo NAPREDAK u vaspitanju i nemojte biti robovi predrasuda, ako vam se dete igra sa takvom lutkom ne znači da će promeniti pol, samo će postati tolerantnije na različitost bez osuđivanja.
  • Ташоли

    27.10.2021 15:57
    Неолиберално лудило.
  • Vladimir

    27.10.2021 12:47
    Očaj
    Strašno kako nam prodaju zapadnu kulturu. Ovo će uprostatiti sve, a decu posebno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna