Autor: BBC News na srpskom

BBC
10.11.2021.
15:11 > 15:20
Protesti i privođenja zbog murala ratniom zločincu Ratka Mladića u centru Beograda izazvali su pravu buru u utorak, ali i debate o policijskim ovlašćenjima.
  • Trt

    15.11.2021 15:09
    @Podbarac

    Koliko treba da budeš politički neobrazovan da SPS smatraš levicom...
  • Jovana

    11.11.2021 19:14
    Srecom
    Tako sam srecna sto u mom okruzenju nema ljudi koji velicaju duhove devedesetih.
  • Podbarac

    11.11.2021 10:17
    Da se razumemo,
    Svidelo se to nekom ilil ne:

    1. Dok je bio pokojni premijer Zoran Đinđić bio živ, niko nije smeo da pipne "osumnjičene" srpske generale u Srbiji - pa ni Ratka Mladića koji se u to vreme i nije skrivao,

    2. Za ogromnu većinu Srba u Srbiji, tužbe i presude Haškog tribunala su od starta "nameštene", a pogotovo suđenje generalu Mladiću,

    3. Za ogromnu većinu Srba u Srbiji, general Mladić je heroj, a ne zločinac...

    4. Politički gledano - taj stav podržava desnica i levica (tu ne računam tzv. "Anti-Fa" i tzv. socijal-demokrate raznih fela kao LSV, ali računam Komunističku Partiju Srbije ili KP (SK) Jugoslavije i naravno Socijaliste...)

    Tolko.
  • @Stanislav

    10.11.2021 20:03
    Uzmi procitaj tekst, ako ne razumes otvori Clan 66 pa ga iscitaj sa razumevanjem.
    Tvoje poimanje zivota, obicaja i zakona nemora da bude povezano sa racionalnim i realnim svetom. Na srecu, zakon je zapisan ako se pogubis.
  • Лиманац

    10.11.2021 19:02
    Бесмислица
    А да ли је дозвољено грађанима да гађају фасаде јајима и псују мајку полицији а после да се извлаче на основу пола?
  • dijasporac

    10.11.2021 18:52
    @TBL
    R.Mladic je uhapsen 26.maja 2011 a A.Vucic dosao na vlast 27.jula 2012, tako da jarane, ne pises istinu. Jedan od bitnijih razloga pored finansijskog kraha tadasnje ekonomije pada Tadicevog rezima je i hapesnje i izrucenje R.Mladica koga i danas veliki broj Srba dozivljava kao nepravedno zatocenog ratnog komadanta, pogotovo sto ne postoji adekvatan reciprocitet u sudu u Hagu.

    Taj rat nije zavrsen ni danas, 26 godina po okoncanju, slicno 2.svetskom ratu koji se nije zavrsio ni dan danas, jos se fajtaju partizani i cetnici/ustase, oslobodioci i domaci izdajnici/okupatori... i trajace dok ne izumremo svi mi koji se secamo tih vremena.
  • mimi

    10.11.2021 17:55
    'Ja sam hteo da pođem kolima da vas dovezem, ne da idete maricom, vi to niste zaslužili, vi ste bivša poslanica, ne priliči policiji da vas ovako privodi'

    To su reči mladog inspektora! Ovo je zaista neverovatno, sve gore od goreg! Mada Aida Ćorović ovo smatra profesionalnim ponašanjem, ovo je isto tako neprofesionalno kao i samo privođenje. Dakle, inspektor smatra da ne priliči da ona ide maricom zato što je bila poslanica, a ne zato što je prekršaj koji je počinila suviše beznačajan da bi je hapsili i vozili maricom.
    Po logici ljubaznog inspektora sa Vračara, poslanik može da počini oružanu pljačku i ne bi priličilo da ide maricom jer je poslanik. A mi "obični ljudi" (kako nas obično zovu političari) možemo zbog prelaska na crveno da završimo u marici!
    Strašno!!!
  • istina

    10.11.2021 17:44
    Nije general Ratko Mladić osuđeni ratni zločinac, barem ne od strane nezavisnog i nepristrasnog sudstva.
    Bio je, ostao i biće jedan od Srpskih koji se u istoriju upisao kao branilac naroda kome je pripadao.
  • Peja

    10.11.2021 17:34
    Okrecite Beograd !
  • Stanislav

    10.11.2021 17:27
    Pravila
    Policajac ne mora da se presavi, jer na znaku pise ime i broj, kada je civilu onda nosi motorolu i kaze da je policajac sto je i ocigledno. policajac mora samo da kaze razlog ukoliko ste uhapseni, zbog cega i da javi nadleznom tuziocu
  • Joja

    10.11.2021 17:10
    I na tarabi piše.... pitajte nekoga inspektora da se legitimiše pa ćete videti zakon na delu.
  • V

    10.11.2021 16:50
    Nema srbina koji obraca paznju na hag i njihove sudije.
    Sve je to kadija te tuzi kadija ti sudi.
  • TBL

    10.11.2021 16:46
    Za ove što su se tek ispilili, da znate da je drzava Srbija uhapsila i isporučila osuđenog ratnog zločinca Mladića, sproveo ga Dačić. U vladi tad bio i Vučić. Zašto ga tada nije branila država? A vi branite mural
  • Marko

    10.11.2021 16:40
    Ne tako mali broj policajaca ne zna osnovnu kulturu prilikom obraćanja građanima i smatra da je tu da disciplinuje građane, a ne da se bavi javnim interesom. Policijskih škola više nema, nema selekcije, radi se nažalost kurs. Jedan me je legitimisao kao potencijalnog svedoka kada mi je tražio ličnu kartu, pitao sam uljudno za razlog legitimisanja. Ne da mi nije rekao razlog, već je bio bespotrebno grub uz komentar "šta se pravim pametan".

    To je njihova obaveza i ako ne znaju kako da se predstave pre nego što primenjuju ovlašćenja (neretko silu), sudije treba da oslobađaju građane koji pruže otpor, a ovi da tuže policiju i naplate dobro za nanet duševni bol i pretrpljen strah.
  • YU

    10.11.2021 16:05
    YU
    Ako policija nema jasna obeležja uniforme vidljive legitimacije brojeve po kojima možemo da ih prijavimo u koliko njihova sila premašuje normalnu, svako bi mogao da priđe da te uhvati odvede negde.Prema tome policija je obavezna da se predstavi i da kaže zašto privodi lice prvo bez upotrebe sile pa tek potom ako se neko opire onda upotrebiti dozvoljenu i primerenu silu.
  • /

    10.11.2021 16:02
    /
    tokom djindjica je uvedeno da mora i da na svakoj uniformi ima ime i prezime ko je nosi.

    ali onda ste ga ubili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna