Autor: BBC News na srpskom

BBC
22.11.2021.
10:25 > 11:00
Možda se svet suočava sa najvećom ekonomskom krizom još od Velike depresije, ali tržište nekretnina u Srbiji cveta - zašto se nepokretnosti sve bolje prodaju, iako su cene skočile?
  • Rasa sa salasa

    22.11.2021 11:42
    Ja nisam mag za nekretnine, niti prorok, ali evo jednog razmišljanja...
    Stanovi se prave kao nikad do sad, tražnja je navodno fantastična, i sve ode dok zgrada nije ni završena. Ne ulazim u to otkuda cash kupcima baš sad tolika lova, i ne znam dokle će se taj trend nastaviti, ali treba imati na umu sledeće.
    U ovoj zemlji je svake godine 50-60k ljudi manje, što će reći 15-20k porodica manje, tj. isto toliko stambenih jedinica ostaje prazno svake godine (bilo da su to bili stanovi u najmu, ili u vlasništvu). Za 10 godina, imaćemo par stotina hiljada stambenih jedninica viška. Odlaze mladi, radno sposobni, sa sitnom decom... Ti što sada odlaze, neće se više vraćati. Možda će doći neki novi, prekopotrebni ljudi, radnici iz još bednijih kutaka planete od ovog našeg. Neki Vijetnamci, Pakistanci... Ali kao što vidite ovih dana ti Vijetnamci ovde dolaze maltene kao robovi. Oni nemaju da plate najam stana, ni po mnogo nižim cenama od ovih sadašnjih, a kamoli mogućnosti da ovde pazare nekretnine.
    Jednostavno, za 10ak godina će ovim tempom urušavanj svega normalnog, život u Srbiji postati jeftin, i neće ga puno ni ostati. Nećete imati kome da iznajmite ili prodate gajbu, i kad nađete nekog, biće jeftino.
    Zapravo mislim da Srbije za 10-15 godina neće ni biti, barem ne ovakve kakvu je danas poznajemo. Bumo vidli!
  • Miki Veliki

    22.11.2021 11:37
    Ko visoko leti, još visočije pada
  • Joki

    22.11.2021 11:02
    Jer se tako peru pare od kriminala vise nego ikad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna