Autor: BBC News na srpskom

BBC
21.12.2021.
09:52 > 10:00
Predsednik Srbije kaže da se razmatra izgradnja nuklearne elektrane sa Rusijom, ali Srbija ima moratorijum na izgradnju nuklearnih postrojenja, a nedostaju i kadrovi i zakonska rešenja za takav projekat.
  • Banderaš

    21.12.2021 21:20
    Smederevac
    Vrhunska tehnologija kojom srbi raspolažu,je šporet Smederevac i trebalo bi probati da se u Smederevac ugradi neka mini atomska centrala pa da patentiramo u NASA i neka se greju gore i pržejaja i slaninu u orbiti na Smederevcu.
  • Ja

    21.12.2021 17:00
    Jedino logicno bi bilo da se nuklearna elektrana napravi ispod ili na 2 metra od parlamenta u Beogradu. Tada sigurno ne bi postavili nestrucne kadrove, lazirali izvestaje radi politickih poena itd.

    Jeste problem je, ugalj ce se potrositi, gas ce poskupeti a mi cemo ostati bez struje. Voleo bih da sacekamo jos bar 5-10 godina pa da vidimo da li ima napretka u tehnologiji da pravimo neku moderniju bezbedniju elektranu ali izgleda nema mnogo pomaka.
  • Nikola

    21.12.2021 16:11
    Jel moguće da sendvičari misle da mogu da naprave i upravljaju nuklearnim elektranama??? Nije dovoljno imati diplomu nuklearnog inženjera sa privatnog fakulteta, treba nešto i znati da se ne bi dogodila katastrofa kao u tentu. Onda smo najebali. Ja vam preporučujem da lepo svi sendvičari odu na pusto ostrvo i da tamo prave nuklearnu elektranu
  • ja

    21.12.2021 10:58
    Bože sačuvaj!
    "Srbija „zimi ima manjkove, a leti viškove električne energije", ali u proseku „uspeva da proizvede dovoljno struje za svoje potrebe", ocenjuje on."
    Ovde je lepo napisano, mi niti imamo mogućnosti, ni znanja da se bavimo NE. Kao da nam nije dosta problema sa Rio Tintom, Zi Djinom , Ling Longom i ostalim...
  • Zahe Bant

    21.12.2021 10:51
    Mi kadrove imamo
    Pa, Grčić je tu.
    Možemo početi sa izgradnjom.
    Neće biti 250 pečenih prasića na dan, biće ih nekoliko miliona

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna