Autor: BBC News na srpskom

BBC
06.05.2022.
15:07 > 15:25
Iskopavanje posmrtnih ostataka Muamera Zukorlića, dugogodišnjeg sandžačkog muftije i političara, izvršeno je tačno šest meseci posle smrti zbog sumnje porodice da je bio otrovan.
  • Neko iz mase

    07.05.2022 12:03
    Možda grešim,
    ...ali meni se čini da je ekshumacija zatražena, ne zbog sumnje u zvanični izveštaj o uzroku smrti Zukorlića i naknadne obdukcije, već kako bi se telo preminulog posle iste sahranilo u dvorištu džamije, umesto groblja u njegovom rodnom mestu. Čini mi se da je ovo pokušaj sina preminulog da zaradi političke i društveno-statusne poene na smrti svog oca. Time što će njegovo telo sahraniti u dvorištu džamije, suprotno želji pokojnika, ustvari pokušava da promeni status koji je njegov otac imao među islamskim vernicima, kako bi istovremeno uzdigao svoj položaj u toj verskoj zajednici. Nadam se da grešim, ali nakon tvrdnje stručnjaka da se obdukcijom, 6 meseci posle smrti, više ne može utvrditi da li je osoba umrla od posledica trovanja, već možda samo proveriti da li postoji prisustvo toksičnih materija u telu pokojnika, ne razumem šta njegov sin pokušava da dokaže? Jasno je rečeno da, sve i da je trovanje bilo uzrok smrti, 6 meseci nakon sahrane to patolozi neće moći da utvrde. Zato mislim da postoje drugi motivi za ekshumaciju, a da je sumnja u izveštaj o uzroku smrti samo izgovor.
  • 49

    06.05.2022 19:42
    Samo tako
    Ako postoji sumnja u trovanje obdukcija se mora izvršiti i treba da je urade stručnjaci iz inostranstva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna