Autor: BBC News na srpskom

BBC
28.06.2022.
09:12 > 10:00
Prema poslednjim dostupnim podacima Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut" iz 2020. u Srbiji je obavljeno ukupno 11.584 prekida trudnoće.
  • ...

    28.06.2022 17:40
    @Лиманац
    Nikako da shvatim da li botujes ili trolujes.
  • Лиманац

    28.06.2022 14:32
    Абортус је убиство и мора бити забрањен, осим у изузетним случајевима.
  • @ahahaha

    28.06.2022 13:05
    "...zastitu a ne da ti dune u glavu u 7. mesecu trudnoce da ti se ipak ne da radjati..."

    I odavde više ništa što ste napisali nije vredno pažnje.
    Prekid trudnoće se na zahtev vrši do 10. nedelje od začeća po Zakonu o postupku prekida trudnoće u zdravstvenim ustanovama.

    Vi nemate pojma i vaše mišljenje je nasumično lupetanje.
  • ahahaha

    28.06.2022 11:38
    Kako se levica samo batrga a ni ne znaju ni sta je bilo u pitanju kod Roe v. Wade, niti kakvi su zakoni na snazi, a ocigledno ne znaju ni da ovim nije nista zabranjeno. Uzmi pilulu za dan posle, koristi zastitu a ne da ti dune u glavu u 7. mesecu trudnoce da ti se ipak ne da radjati (embrioloska cinjenica je da fetus nije deo majke vec odvojena jedinka, ne morate slusati mene, poslusajte jednog od vasih gurua Kristofera Hicensa o tome) i dalje ce biti dozvoljeni abortusi ako je zivot majke ugrozen, ako je osoba silovana itd, kad bi i trebali biti dozvoljeni, dovoljno je pretraziti i naci sta tacno pise u zakonima cak i drzava poput Alabame i Kentakija, koje su bas zadrto republikanske, a kod demokratskih drzava ce svakako ostati na snazi i ovi zakoni i tamo je OK da svaka drzava zasebno donosi odluke o tome.
  • l

    28.06.2022 10:53
    Nisam za zabranu abortusa,ali nisam ni za stanje kakvo je bilo u SFRJ koja je bila mozda i prva zemlja u svetu po broju abortusa. Razlozi za to su brojni,izmedju ostalog i to sto zene u nasem drustvu uglavnom nisu postovane od muskaraca kakav je slucaj u svetu. Patrijarhalno uredjenje,sta ce reci ovaj,sta ce reci onaj. Cinjenica koju vam niko nece reci je da abortus ostavlja uzasne psihofizicke traume na zenu i da se neke zene nikad psihicki ne oporave od toga jer ih je neko primorao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna