Autor: BBC News na srpskom

BBC
26.07.2022.
08:26 > 09:00
Sećanje na žrtve iz Drugog svetskog rata i u 21. veku izaziva kontroverze u Novom Sadu.
  • Marija

    26.07.2022 19:29
    U sta se pretvorila evropska prestonica kulture, gde jos u svetu zrtve dizu spomenik zlocincima i to po imenu i prezimenu.
  • MileBukovac

    26.07.2022 12:48
    Ero sa moga..
    Ne mogu zamisliti spomenik čuvarima Aušvica,dok mogu zamisliti spomenike Juri Francetiću,Mili Budaku ili Fra Majstoroviću..neki već imaju ulice po tvojoj Hrvatskoj
  • Мој крај

    26.07.2022 12:43
    Скретање пажње
    Ја бих више волео да је на том месту, као што је и било предвиђено, уређен већи парк са пуно дрвећа и зеленила. Убацили су Лидл, направиће мали трг са спомеником на који ће да се позивају као да су саградили парк, а ја ћу и даље морати неким превозним средством да из тог краја водим децу до Лиманског парка како би уживали у мало већој зеленој површини.

    Мој Нови Сад, још заблиста понекад...
  • Deki

    26.07.2022 12:29
    Spomenik - u redu, ali iskljucivo da je posvecen nevinim zrtvama i da na njemu ne budu nikakva imena. Onda ce se znati da se tu nece potkrasti nikakvi fasisti i ubice.
  • Ćoravi desk

    26.07.2022 12:25
    Deca komunizma, koji su iskoristili sve benefite tog doba, otvoriše Pandorinu kutiju (čitaj SPO i Vuk) zarad svojih političkih interesa, sada sole pamet šireći ideju nacionalizma zbog kojih su se odigrala sva ratna stradanja.
    NEMA NEVINIH SARADNIKA SA NACISTIMA.
    Ako vi živite u laži, ja neću, meni je porodica stradala od ustaša, četnika i homvedovaca.
    Jedino žalim što nisu proveli svoje godine života u zatvorima, sa teškim radom, već su se izvukli samo sa streljanjem.
  • Vojvođanin

    26.07.2022 10:27
    Kurd i Palestinac
    Četnici i orbanovci... Orban jasno i javno rasistički govori, putinov je potrčko, diktator je - nije ni čudo što ga mnogi Srbi vole. Njima je viktor vlažan san. Normalno je da će da se podigne sve što Učitelju Našeg Voljenog svidi.
    Nema to veze sa žrtvama jednim ili drugim. Glista sa Severa će da učini svom bratu i ortaku viktoru, a time i tati vladimiru (capo di tutti capi).
    A Daško možda nije primetio (možda je bio mali), ali Novi Sad je uništen još 1988. Od tad i nije Novi Sad, već geografsko mesto za radikalski etnički inžinjering.
  • ex chapman

    26.07.2022 10:22
    Pastor
    video Pastor da je narod stoka pa odlucio i on malo da vam se olaksa po glavi :)
    - nema to veze sa spiskom, nego sa spomenikom nevinim zrtvama. jeste da smo u prilog nasem zahtevu za podizanje takvog spomenika dostavili i spisak na kome su osudjeni zlocinci, ali to nema veze ni sa kakvim spiskom, iako smo spisak dostavili, ali to nema veze, jer vam ja sad kazem da to nema veze, iako ima veze, jer je spisak heftalicom povezan sa zahtevom :)
    i svi fasisti srecni i zadovoljni sto se ozivljavaju stare rane, nepravde i zlocini, sto se ponovo zavadjaju posteni a tupavi ljudi.
    a srecni i "preduzimaci" koji ce da zarade debelo i na ovoj "investiciji od javnog znacaja". cene uvecane izmedju 3 i 11 puta
  • Ero s onog svijeta

    26.07.2022 10:20
    Sve bivse komunisticke zemlje, bivseg istocnog bloka, imaju spomenike ili muzeje zrtvama komunistickog terora ili zrtvavama domacih izdajnika i saradnika komunustickog rezima.
  • Ns

    26.07.2022 09:53
    Ns
    Ko nas vraca u proslost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna