Autor: BBC News na srpskom

BBC
22.10.2022.
19:56 > 20:00
Kako su se „plesne kuge“ razvijale od kasnog Srednjeg veka pa do danas.
  • L.t

    23.10.2022 07:59
    L.t
    Ja sam procitao da je u Islamu zabranjen ples,igra,muzika koja podstice coveka da pravi neartikulisane uzvike i pokrete! Dozvoljeno je samo duhovna,muzika i pesma koja neizaziva gore napisano! I stvarno kada ozbiljnije razmislis u pravu su...e sada,sto se skoro niko i kod njih toga nepridrzava to je druga,stvar?! Posmatras coveka,koji pocinje da igra i vidis pokrete koje ni Majmun neradi! Ima tu zaista,necega samo sto sada je sve pokriveno,tehnikom,napretkom i mnogi,izmedju redova sve ovo nevide!
  • Zemlja čudesa

    22.10.2022 22:54
    Misticizam
    Objašnjenje se verovatno krije u lošim vremenskim uslovima. Zbog gladi su jeli nešto pokvareno što je sadržavalo prirodne neurotoksine, a onda su to ludilo i grčenje nazvali "plesom". To što nije otkriven uzročnik ne znači da su bili borci za emancipaciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna