Autor: BBC News na srpskom

BBC
20.03.2023.
08:16 > 08:30
Ova ptica je živi kraj čoveka vekovima, ali se po beogradskim parkovima poslednjih decenija ređe sreće uglavnom zbog nestanka staništa, nedostaka hrane i zagađenja.
  • Cicka

    20.03.2023 17:47
    Preslatki su , ja sam moju majku nazivala moj vrapcic , sva je nekako bila kao vrapcic , ima ih i u Beogradu i na Novom Beogradu , po pijacama od Kalenica do Zemuna ali najvise na pijaci u 44. Bloku , tamo mozete da hodate i samo da gledate u vrapce i slusate kako cvrkucu , leeeete, leeeeete, gore dole, ne znaju ni oni gde ce vise , sa tezge na tezgu, sa zemlje na gelendere na krovu kao da su uzbudjeni , kao da se bas onako lepo vesele a najlepsi su mi kod jednog zbuna, siblja, kod Carine , na NBGD kod kucice od cuvara , tu je urbano ne ocekujete vrapce tu je odmah i semafor , automobili jurcaju ali postoji zbun a iz zbuna milion cvrkuta a ne vidite ih , sami se igraju , obavezno stanem tamo da ih poslusam makar dva minuta . milina vas obuzme .
  • Rasa sa salasa

    20.03.2023 09:15
    Čestitka vrapcima!
    U Novom Sadu ih ima. Ne vidim da imaju neki problem. Za vrapce je najbitnije da po gradu ima žbunolikog rastinja, jer tu borave. Za ostalo, vrapci apsolutno mogu sami da se snađu.
    A što se Begešara tiče, pa oni više ni jedni druge ne mogu da gledaju, a ne vrapce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna