Autor: BBC News na srpskom

BBC
28.03.2023.
08:17 > 08:30
Prema Zakonu o radu, zaposleni mogu da budu proglašeni tehnološkim viškom u situacijama kada zbog tehnoloških, ekonomskih ili organizacionih promena prestane potreba za obavljanjem određenog posla, ili kada kod poslodavca dođe do smanjenja obima rada.
  • Boki

    28.03.2023 10:39
    Rupe u zakonu
    Sve što se napisali treba da se sporovodi. Medjutim u praksi je sasvim drugačije. Kao samohrana majka prva sam dobila otkaz . Višak radne snage. Sa većom školom i više iskustva. Ostavili su ljude koji imaju vezu. A nemaju pojma o poslu. Ni po kom osnovu nisam trebala biti višak ali eto nisam imala nikoga iza sebe . I vi pričate o zakonu.
  • Vule

    28.03.2023 09:30
    nikakva
    Znaju gospoda iz RTV-a kako se otpuštaju radnici, a zadržavaju neradnici

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna