Autor: BBC News na srpskom

BBC
24.04.2023.
07:13 > 07:30
Srbija je sredinom aprila ukinula bezvizni režim za državljane Kube, koji su često preko Beograda tražili put do Evrope - šta oni kažu o tome?
  • Deks

    24.04.2023 12:52
    Zašto bi Srbija imala bezvizni režim sa Kubom? Ukoliko se radi o istorijskim vezama zbog "Pokreta nesvrstanih" da li su i druge zemlje bivše Jugoslavije npr Slovenija i Hrvatska imale bezvizni režim sa Kubom? Ili zašto Kuba ima bezvizni režim sa Moskvom ako Rusija nije pripadala Pokretu nesvrstanih? Dakle radi se isključivo o posebnim vezama Beograda i Havane baziranim na posebnim vezama Beograda i Kremlja. Srbija, zemlja koja pregovara sa EU o učlanjenju, i koja ima bezvizni režim sa zemljama Šengen zone, poslednjih godina sprovodila je vizni režim u potpunom neskladu sa viznim režimom EU pa je tako, verovali ili ne, još uvek na snazi bezvizni režim sa Kinom i Rusijom.
  • Steva

    24.04.2023 11:18
    oj srrbijo med šljivama

    Kubanac
    24.04.2023 • 08:01
    Resavajte problem kod vase kuce,cemu bezanje.Mi imamo tu srecu da smo grografski tu gde smo, okruzeni zemljama Natoa i Eu pa zivimo koliko toliko normalno.

    A,zašto to ne kažeš rusima koji su kud i kamo brojniji sa isseljvanjem u Srbiju ? a osim toga u mnogo su boljoj matrijalnoj situaciji od Kubanaca,ili se ipak vodiš po onoj logici, - Neka visi Perdo-
  • Куп је битан

    24.04.2023 09:23
    Србија нипошто не сме угрозити безвизни режим са ЕУ. Због тога су Кубанцима уведене визе. Мени је у иначе солидном тексту језиво звучала реченица "они су и даље комунисти".
  • knez

    24.04.2023 09:13
    Almeida
    „Tvoj narod je kao tvoja porodica - ako je neko bolestan, radiš sve da mu pomogneš." A šta ako moj narod, koga isto tako tuku (i to ne samo policija), ne želi da mu se pomogne? Moj narod, moja porodica, uživa u tome već više od 10 godina. Kada bolje izračunam, to je preko 30 godina. Nije srpska vlast izdala samo Kubu, Boliviju, Tunis, Indiju... izdala je i svoje građane. Možda će sa ovim našim ukidanjem bezviznog režima nesvrstanima, vlast u USA/UK da nama uvede bezvizni režim putovanja. Možda.
  • Mile

    24.04.2023 09:10
    Nikaragva, koja je prakticno pored Kube, je skupa, pa je dosao kod nas. Nikaragva je inace jedna od najsiromasnijih zemalja u tom regionu. Mislite o tome.
  • momciloNS

    24.04.2023 08:49
    U istoj nedelji su nas naterali da uvedemo vize Kubancima i ukinuli vize na dokumente koje izdaje protektorat Priština. Kao oni im neće imigrirati. Malo me sramota. U stvari malo bljak.
  • Rotkvarija

    24.04.2023 08:33
    Selektivno usklađivanje
    Sa "zakonima" i "regulativama" EU je toliko loše da nam nije dobro. Uzmite u obzir samo carinu za uvoz automobila koji nisu proizvedeni u EU. Plaćamo 15% (carina i PDV) više za japanska i korejska vozila koja su po kvalitetu daleko ispred evropskih, tobože štiteći auto industriju Evrope s kojom nemamo baš ništa.
    Što se tiče Kube, prema njima smo baš ispali poslednji džiberi. Sramota.
  • Realista

    24.04.2023 08:12
    kontrast
    Samo sociopata može da se oseća "predivno i slobodno" u sredini u kojoj vlada velika opresija i nemaština.
  • Kubanac

    24.04.2023 08:01
    Resavajte problem kod vase kuce,cemu bezanje.Mi imamo tu srecu da smo grografski tu gde smo, okruzeni zemljama Natoa i Eu pa zivimo koliko toliko normalno.
  • Eh dragi

    24.04.2023 08:00
    Kubanci
    Nije Srbija što je nekad bila :( Oni nas (Jugoslaviju) pamte kao jaku,veliku i prijateljsku zemlju. Umro je Tito, a sa njim i Jugoslavija. Mogu pljuvati po njemu, spominjati neke dugove i gluposti, kao da sad nikom nismo dužni, ali tad se znao red, bili smo poštovana država. Danas smo toliko sitni i nebitni, miševi. Da, naravno, da se nije mogla svaka šuša obogatiti, nije bilo kriminala ni kriminalaca današnjih "biznismena", tako da je njima ipak sada bolje. Volela bih da sam živela u to doba, delovalo je srećnije, iako ljudi nisu imali mnogo, ali nije im ni trebalo. Danas neko ima 100 pari skupe obuće, a većina ni za hranu. Postoji ipak nešto što novac ne može da kupi- mir, slobodu, sigurnost, poštovanje i naravno sreću! Ono najbitnije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna