Autor: BBC News na srpskom

BBC
29.02.2024.
12:06 > 12:15
Godišnje obraćanje naciji predsednika Rusije Vladimira Putina prenošeno je uživo na velikim ekranima širom zemlje.
  • Darkoni

    01.03.2024 12:53
    Rusija upravo vodi imperijalni rat. Osvaja teritorije Ukrajine , međunarodno priznate države koju i sama priznaje. Rusija je pod okupacijom od 1945-1989 držala sve zemlje istočne Evrope Bugarsku,Rumuniju,Mađarsku,Čehoslovačku,Poljsku. Pitaj babu i dedu kako im je bilo pod okupacijom Moskve. Rusija je od uvek imperijalna sila. Sve teritorije istočno od Urala, Rusija je osvojila. Uspeli su neke države raspadom SSSR da se oslobode Moskve. Nikada ni jedna država više neće dozvoliti okupaciju Moskve, uključujući herojski narod u Ukrajini. Irak je prvi napao Kuvajt sa namerom da prisvoji njihova naftna nalazišta. Tako je počeo prvi zalivski rat. Rusija je Srbiji uvela najstrožije sankcije u istoriji od 1992-1996 glasanjem ZA u savetu bezbednosti. kada čak ni sportisti Srbije nisu mogli da se takmiče i te sankcije su potpuno uništile privredu i ekonomiju Srbije zbog kojih smo imali najveću inflaciju u istoriji seta. Rusija je naoružavala Hrvatsku devedesetih godina uprkos USA sankcijama Hrvatskoj na uvoz oružja čime je pomogla raspad Jugoslavije i krvavi rat. Sve tenkove, avione, sistem s 300 i svo teško naoružanje Rusija je kršeći sankcije obezbedila Hrvatskoj. Rusija je naoružala, obučila Hamas za napad na Izrael,to je objavio Mosad, zbog čega sada traje odmazda Izraela na pojas Gaze i Hamas. Rusija je surova imperija od uvek.Ni ruski narod ne podržava Putina.
  • @Iguman

    29.02.2024 19:19
    SAD pod plaštom NATO su napale suverenu državu SRJ 1999. godine. Takođe ni za to nisu snosili nijednu posledicu niti sankciju. Zadovoljan odgovorom?
    @Mile
    Ruska politika je rusko-orijentisana, ali nikada nije bila protiv Zapada. Upravo su sa Zapadom sarađivali na svim poljima, upravo su ruskim raketama transportovali američke astronaute, upravo su zapadnu robu plaćali i uvozili, Rusija nikada nije širila svoje baze širom sveta i opkoljavala NATO članice već upravo sve obrnuto. Kada je Rusija uvodila sankcije bilo kome sa Zapada a da nije bilo u svojstvu odgovora na njihove? Budimpeštanski memorandum je poništila SAD uz saradnju sa ukrajinskim neonacistima kada su ih sa 5 milijardi finansirali i naoružali da izvedu državni udar u Ukrajini i započnu progon ruske manjine u toj zemlji. Eto šta se desilo sa tim memorandumom. Jesi ili i ti zadovoljan odgovorom?
  • Mile

    29.02.2024 17:58
    @@iguman
    Kao sto je Ruska politika uperana protiv zapada. Ništa novo. Zašto je Rusija napala Ukrajinu? Šta se desilo sa Budimpeštanskim memorandumom?
  • Професор

    29.02.2024 17:19
    Царе Руски сам Бог те послао да зауставиш западну неман и подигнеш Русију из пепела. Слава свим погинулима у рату и жеља да нам што пре стигнете на Балкан преко Одесе.
  • Iguman

    29.02.2024 15:38
    @@iguman
    Dobro da nisi krenuo od bitke na Marici.
    Ko je napao suverenu državu?
  • @iguman

    29.02.2024 14:27
    Rusija ne raspoređuje svoju vojsku da se bori protiv američke ili britanske po zemljama gde ovi vode svoje imperijalističke ratove. Razlika između ruske-sovjetske i američke-šizofrene politike se najbolje možda videla u Afganistanu. Sovjeti su došli kao ispomoć zvaničnoj vladi 80tih protiv Talibana a Amerikanci obučavali i naoružavali Talibane samo da bi udarali kontru Sovjetima. Kada se to završilo Talibani obrnuli stranu i onda su Amerikanci nepozvani došli i borili se protiv tih istih Talibana sa očiglednom razlikom što Rusija nije sada kopirala njihovo šizofreno ponašanje i naoružavala Talibane ne bi li namerno udarala kontru SAD. Američka politika je usmerena svesno protiv Rusije i bukvalno traže kavgu i gledaju kako da Rusiju podriju na bilo koji način, ruska politika je zato sušta suprotnost. A to opet ne znači da je ruska politika savršena, ali je definitivno manje imperijalistička od američke. Ta SAD je napala Irak pod dokazano potpuno lažnim optužbama, napravila haos i pobila milion ljudi i nikom ništa, nisu snosili niti jednu posledicu ili sankciju zbog toga. Nije čak ni jedan američki sportista ostao uskraćen za neko takmičenje.
  • iguman

    29.02.2024 13:34
    Pa i oni imaju nešto slično.
  • Voja

    29.02.2024 13:16
    Domet
    Ima i druga strana domet citave ruske teritorije.To su priče za malu decu,
  • w/e

    29.02.2024 13:07
    cool
    "Tvrdi da poseduje oruzje," posto se to inace ne zna i nije subjekat bezbrojnih sporazuma o kontroli naoruzanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna