Novosadski informativni portal 021

Vesti - Biznis i ekonomija

Evro u ponedeljak 118,10 dinara

Dinar će u ponedeljak, 4. juna zadržati približno istu vrednost prema evru kao u petak i zvanični srednji kurs biće 118,10 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Suviše niske plate u zdravstvu, a posao u MUP-u precenjen

Pozitivni ekonomski trendovi omogućavaju da se plate zaposlenih u državnom sektoru u 2019. povećaju između pet i šest odsto, ocenjuje Fiskalni savet i navodi da bi Vlada Srbije već u ovoj godini trebalo da definiše konkretne mere i rokove za dostizanje uređenog sistema zarada i zaposlenosti.

Ponovo otvoren stečaj u "Goši"

Privredni sud u Požarevcu ponovo je doneo rešenje o otvaranju stečaja u fabrici šinskih vozila "Goša" u Smederevskoj Palanci, potvrdio je za portal eKapija stečajni upravnik Aca Mitić iz Žagubice.

Evro sutra 118,16 dinara

Dinar će u četvrtak zadržati približno istu vrednost prema evru kao danas i zvanični srednji kurs biće 118,1610 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Zalagaonice su legalizovano zelenašenje?

Zalagaonice koje rade uz dozvolu i nadzor Narodne banke Srbije svoje usluge reklamiraju brzim i momentalnim isplaćenim pozajmicama, "uz fiksnu i minimalnu kamatu i potpunu diskreciju", bez limita u iznosu i roku otplate, kao i drugih ograničavajućih faktora za dobijanje kredita u bankama, kao što su nezaposlenost ili kreditna zaduženost.

Evro sutra 118,18 dinara

Dinar će u utorak zadržati približno istu vrednost prema evru u odnosu na danas i zvanični srednji kurs biće 118,18 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Indijski, a naš traktor

Dolaskom "Tafe"-a u Srbiju, ovdašnjim seljacima biće ponuđena cenovno prihvatljiva osnovna radna mašina, ali da bi učinak poljoprivede bio maksimalan i državna agrarna, pre svega zemljišna, politika mora biti u skladu sa interesima uobičajenog seoskog gazdinstva.

Dinar u ponedeljak jača

Dinar će u ponedeljak, 28. maja za 0,1 odsto ojačati prema evru u odnosu na petak i zvanični srednji kurs biće 118,16 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).