Novosadski informativni portal 021

Vesti - Biznis i ekonomija

Dinar sutra malo jači

Dinar će sutra ojačati prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs biće 122,88 dinara za evro, a Narodna banka Srbije je danas prodala 20 miliona evra da bi ublažila dnevnu promenu kursa.

EU: Komisija koja će istražiti Panamske papire

Zakonodavstvo Evropske unije formiralo je istražnu komisiju koja će ispitati kako su pojedinci i multinacionalne kompanije koristili račune da bi sakrili sredstva i izbegli plaćanje poreza, što EU košta milijarde dolara godišnje.

Inflacija u evrozoni - nula

Stopa inflacije u evrozoni u martu je iznosila nula odsto, pokazali su danas objavljeni revidirani podaci evropske službe za statistiku Evrostata, uprkos tome što je Evropska centralna banka povećala obim podsticaja za "istrebljenje" deflacije.

Dinar nastavlja da slabi

Dinar će danas oslabiti prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs biće 122,9538 dinara za evro, a Narodna banka Srbije je juče prodala 30 miliona evra da bi ublažila dnevnu promenu kursa.

Srpska opsesija jakim dinarom

Politika jakog kursa dinara, a bez njegove rehabilitacije kao dominantne valute, godinama podstiče zaduživanje države, trošenje deviznih rezervi, destimuliše izvoz, kontinuirano smanjuje zainteresovanost investitora za ulaganja u proizvodnju, a krajnja posledica ovakvog usmerenja je sve manje radnih mesta.

Evro u ponedeljak 122,75 dinara

Dinar će u ponedeljak, 11. aprila, zadržati približnu vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 122,75 dinara za evro, objavila je danas Narodna banka Srbije.

Šta nam je uradila tranzicija?

Građani zemalja u tranziciji tužniji su od zapadnjaka, a loše vođene privatizacije utiču na njihove stavove i podršku reformama na putu ka tržišnoj ekonomiji, pokazuje studija EBRD "Život u tranziciji".

Uprkos aferi, Folksvagen se ne odriče bonusa

Čelnici nemačke automobilske kompanije Folksvagen (VW) odbijaju da se odreknu bonusa u ovoj godini, uprkos preporučenom "stezanju kaiša" među zaposlenima, u svetlu skandala oko lažiranja i manipulacije vrednostima izduvnih gasova, piše nemački nedeljnik Špigl.

Evro sutra 122,79 dinara

Dinar će sutra oslabiti za 0,1 odsto prema evru, odnosno za 11 para, i zvanični srednji kurs iznosiće 122,78 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).