Novosadski informativni portal 021

Vesti - Biznis i ekonomija

Dinar novu najnižu vrednost dostiže u ponedeljak

Narodna banka Srbije prodala je danas na međubankarskom deviznom tržištu 40 miliona evra, kako bi ublažila veće oscilacije kursa, tako da će dinar u ponedeljak, 27. juna biti slabiji prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosiće 123,9531 dinar za evro.

Pad majskih zarada

Prosečna plata u Srbiji u maju iznosila je 43.951 dinar, što je za 10 odsto manje u odnosu na april, saopštio je Republički zavod za statistiku.

U Singapuru jagma za jeftinom funtom

Građani Singapura pohrlili su u menjačnice u želji da iskoriste povoljan kurs funte, nakon oštrog pada vrednosti britanske valute koji je usledio posle izglasavanja izlaska Velike Britanije iz Evropske unije na jučerašnjem referendumu.

Mali: Procena vrednosti Aerodroma do kraja godine

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da se očekuje da će do kraja godine biti procenjena vrednost aerodroma "Nikola Tesla" i izrazio nadu da će ubrzo biti nađen partner sa kojim će moći da se ostvari plan razvoja aerodroma, koji treba da prati poslovne uspehe Er Srbije.

Region bi da napusti svaka druga osoba

Ekonomije zemalja Jugoistočne Evrope (JIE) počele su da se oporavljaju ali pred njima je još dosta posla, posebno kada je reč o nezaposlenosti i korupciji, pokazao je Balkanski barometar Saveta za regionalnu saradnju (RCC) za 2016. godinu koji je predstavljen danas u Sarajevu.

Dinar sutra na novom najnižem nivou

Dinar će sutra oslabiti prema evru za 0,2 odsto i zvanični srednji kurs iznosiće 123,53 dinara za evro, što će biti novi najniži nivo nacionalne valute u ovoj godini, prema podacima objavljenim na veb sajtu Narodne banke Srbije.

Dinar sutra u padu

Dinar će sutra oslabiti prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosiće 123,32 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar malo jači

Dinar je danas ojačao za 0,1 odsto u odnosu na evro i zvaničan srednji kurs je 123,26 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.