Novosadski informativni portal 021

Vesti - Biznis i ekonomija

Evro u ponedeljak 123,5 dinara

Dinar će u ponedeljak, 29. februara, oslabiti prema evru 0,1 odsto, i zvanični srednji kurs će iznositi 123,5004 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Zašto se EU plaši Kineza u Železari Smederevo?

Ministar finansija Dušan Vujović, odgovarajući na pitanje o razlozima zbog kojih Srbija mora da traži dozvolu Evropske unije da bi Železaru Smederevo prodala kineskom investitoru, rekao je da Evropska komisija ima svoja standardna pravila i da očekuje da svaka zemlja članica i svaka zemlja na putu evrointegracija ponudi jednak tretman svim učesnicima na tržištu.

Iz EPS-a ide 1.000 radnika, o ceni struje posle izbora

Šef misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Srbiju Džejms Ruf izjavio je danas da i dalje očekuje da će u ovoj godini biti otpušteno oko 1.000 ljudi iz EPS, dok će o povećanju cene struje biti reči prilikom naredne posete misije, odnosno posle izbora.

Dinar ojačao

Narodna banka Srbije (NBS) prodala je juče 20 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu i zaustavila slabljenje dinara, koji je danas ojačao prema evru 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosi 123,3956 dinara za jedan evro.

Dinar danas na novom dnu

Dinar će danas oslabiti prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs biće 123,5329 dinara za jedan evro, nakon što je Narodna banka Srbije (NBS) na međubankarskom deviznom tržištu prodala 30 miliona evra.

Dinar danas najslabiji u 2016.

Dinar će danas oslabiti prema evru 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će dostići novu najnižu vrednost u ovoj godini od 123,3738 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.