Novosadski informativni portal 021

Vesti - Biznis i ekonomija

U Tošibi 10.000 otkaza

Skandalom pogođena japanska kompanija Tošiba imenovala je danas novog generalnog direktora, koji će upravljati konglomeratom posle velikog računovodstvenog skandala koji je ugrozio reputaciju firme i istovremeno najavila otpuštanje 10.000 zaposlenih.

Dinar sutra slabi

Dinar će i sutra nastaviti pad prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosiće 122,81 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Prestaje štampanje novčanice od 500 evra

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je danas da će do kraja 2018. prestati da štampa nove novčanice od 500 evra, zbog zabrinutosti što tu ljubičastu novčanicu kriminalci najviše koriste za pranje novca, pa čak i za finansiranje terorističkih aktivnosti.

Država kupuje vreme za 11 strateških firmi

Sporazum sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), za preostalih 11 strateških preduzeća u restrukturiranju, predvideo je čista rešenja: stečaj ili bankrot. Međutim, posle 28. maja, kada ističe zaštita od poverilaca, rešenje koje će se primenjivati u praksi neće biti ni crno, ni belo.

Dinar sutra u blagom padu

Dinar će sutra blago oslabiti prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosiće 122,70 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Platne kartice sve češće na kasama

Upotreba elektronskih načina plaćanja među kojima su kreditne, debitne i pripejd kartice, uvećala je bruto domaći proizvod 70 zemalja za ukupno 296 milijardi dolara, dok je potrošnja roba i usluga u domaćinstvima rasla za 0,18 procenata godišnje, pokazala je juče objavljena studija Mudis analitiksa (Moody's Analitycs), urađena za potrebe Vize.