Novosadski informativni portal 021

Vesti - Biznis i ekonomija

Evro sutra 122,78 dinara

Dinar će sutra zadržati približno istu vrednost kao tokom vikenda i zvanični srednji kurs biće 122,78 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Plan B za Železaru neće biti potreban?

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je da je uveren da "plan B" za Železaru Smederevo neće biti potreban i da se zavšretak procesa prodaje tog preduzeća očekuje do kraja aprila.

Raste prodaja automobila u SAD

Vodeći svetski proizvođači automobila prijavili su još jedan dobar mesec prodaje automobila u SAD, ali rast prometa nije bio toliki kao što se očekivalo.

Dinar u ponedeljak stagnira

Dinar će u ponedeljak, 4. aprila, stagnirati prema evru i zvanični srednji kurs iznosiće 122,78 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Dinar malo ojačao prema evru

Narodna banka Srbije prodala je juče 10 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu, pa je dinar danas jači prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosi 122,79 dinara za jedan evro, objavila je NBS.

Građanima evrozone novac bi mogao da pada sa neba?

O konceptu "novca iz helikoptera", u okviru kog bi Evropska centralna banka (ECB) štampala i direktno delila novac građanima evrozone, trenutno se ne raspravlja unutar upravnog saveta ECB-a, izjavio je danas član izvršnog odbora te institucije, Benoa Ker.

Evro sutra 122,92 dinara

Dinar će sutra oslabiti prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs biće 122,92 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Evro sutra 122,77 dinara

Dinar će sutra oslabiti prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs biće 122,77 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

PKB ostaje bez zaštite države i ide u istoriju?

Pribiližavanjem 31. maja kada će Poljoprivredni kombinat Beograd ostati bez zaštite države, spekuliše se da je njegov vlasnik grad Beograd spreman da dodatno prepolovi cenu i potencijalnom vlasniku naplati svega 91 milion evra, što je tek trećina procenjene vrednosti PKB-a.

Evro sutra 122,59 dinara

Dinar će sutra ojačati prema evru za 0,2 odsto i zvanični srednji kurs biće 122,59 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.