Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - EPK 2022

Pet tačaka razvoja Youth creative polis-a

Na trećoj po redu raspravi u okviru serijala otvorenih dijaloga pod nazivom "Divan" raspravljalo se o različitim modelima finansiranja razvoja i revitalizacije prostora nekadašnje fabrike "Petar Drapšin".

Divan: Uslužne zanatlije ostaju u Kineskoj četvrti

Druga javna rasprava, odnosno "Divan", na kojoj se razgovaralo o budućemo uređenju kompleksa nekadašnje fabrike "Petar Drapšin", takozvane Kineske četvrti, održana je u SKC "Fabrika".

Traži se prostor više u budućem Kreativnom omladinskom polisu

Na današnjem, drugom po redu Forumu za kulturu, na kojem je bilo reči o uređenju prostora nekadašnje fabrike "Petar Drapšin", najviše se raspravljalo o tome da li je uslužnim zanatlijama mesto u budućem Kreativnom omladinskom polisu.

U Kineskoj četvrti više od dve trećine nebezbednih objekata

U tzv. Kineskoj četvrti na Limanu 3 velika većina objekata, tačnije 71% njih nije bezbedno, dok ih je svega deset u relativno dobrom ili dobrom stanju, utvrđeno je veštačenjem infrastrukture ovog prostora koje je uradio tim stručnjaka po zahtevu Grada.

Kineska četvrt sačuvana, slede razgovori o njenom razvoju

Nekadašnji prostor fabričkog kompleksa "Petar Drapšin", poznatiji kao tzv. Kineska četvrt, zahvaljujući proglašenjima Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. i Omladinsku prestonicu Evrope 2019. godine, ponovo se našao u fokusu i postao prepoznat kao važna gradska lokacija.

Počinju otvoreni razgovori o razvoju Kineske četvrti

Gradska uprava za kulturu i Fondacija "Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture" definisale su način uspostavljanja kulture dijaloga o daljem razvoju Kineske četvrti, saopštila je Fondacija "Novi Sad 2021".